HABER: YÜKSEL BALCI - GAMZE ONAN


Ödemiş Ticaret Odası İzmir’in Ticaret ve borsa temsilcilerine ev sahipliği yaptı. Toplantıya İzmir ve İlçelerinde bulunan tüm Ticaret ve Borsa başkanları katıldı.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin konukların Ödemiş’te bulunmasına mutluluk duyduğunu belirterek hepsine teşekkürlerini bildirdi. Ödemiş organize sanayi alt yapı ihalesinin yakın bir zamanda faaliyete geçeceğinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Toplantının başkanlık divanında, Deniz Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işın Su Kestel, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TOBB Konsey Başkanı Ender Yorgancılar yerlerini aldılar.

Belediye başkanı Mahmut Badem” Komşu ilçelerimizin ekonomi,  kurmaylarını ağırlamaktan memnun oldum. Yapılacak işler arasında bir şeyler yapılıyor, Yıllardır ihmal edilen ve yapımı yılan hikâyesine dönen organize sanayi bölgemiz üzerinde yaptığımız çalışmalar sonucu, artık yolun sonuna geldik. Arsaların büyük bölümü satıldı, elimizde belirli miktarda arazi kaldı. Sizleri de organize sanayimizde görmek istiyoruz. 10 gün içerisinde alt yapı ihalesi yapılacak ve yıllardır ineklerin otladığı alana canlılık gelecek ve burası bölge ekonomimize canlılık getirecektir.”

Daha sonra, Selçuk Ticaret Odasının tüm oda ve borsaların Turizm Tanıtma Platformu oluşturması istendi. Torbalı Ticaret Odası, sanayi bölgesinde çekilen elektrik kesintileri, atık arıtma tesisi, Kemalpaşa yolu üzerine bulunan mermer fabrikalarının sanayi sitesi olarak düzenlenmesi konusunu gündeme getirdi.

İzmir Ticaret Borsası pamuk primlerinin artırılması, İzmir Ekonomi Üniversitesinin oda ve borsalar arasında, kayıtlı üyelerin çocuklarına burs sağlanması için protokol imzalanmasını istedi.

Ödemiş Ticaret Odası tarafından İzmir- Ödemiş demiryolunun Kiraza kadar uzatılması, Kiraz- Alaşehir Hattının yapılması. Kiraz ve Beydağ’da PTT temsilciliklerinin tekrar açılmasının sağlanmasını gündeme getirdi.

Tüm borsa ve Ticaret Odaları başkanları, kendi kentlerinin sorunlarını dile getirerek, birlikte çözüm önerisinde bulundular.     

Ekrem Demirtaş ise, sorunlar ilgili makamlara resmi yazıyla iletilerek işlerin takipçisi olacaklarını belirti. Konuklar Gölcükte yenilen öğle yemeğinden sonra, şehirlerine döndüler.

Editör: Haber Merkezi