KAYNAK: EGEDESONSÖZ

İzmir 2016 yılının ilk iki ayını, Türkiye genelinde yaşanan turizm düşüşünün etkisiyle geride bıraktı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2016 Şubat ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,29, denizyolu girişlerinde ise yüzde 76,40 oranında bir düşüş yaşanırken, toplam girişlerde ise yüzde 24,49 oranında bir azalma gerçekleşti.

Türkiye genelinde yaşanan terör olayları dolayısıyla iptal eden seferler nedeniyle Alsancak Limanı’na herhangi bir kruvaziyer gemisi yanaşmazken, geçen sene artış gösteren havayolu ulaşımında da yüzde 11 oranında bir düşüş yaşandı.

BİR TEK ALMANLAR GELİYOR

Verilerde İzmir’e gelen Almanlar 2015’in Şubat ayına göre yüzde 8 oranında artış yaşanırken, turist sayısı 9200 olarak açıkladı. Avrupalı diğer turist sayısında ise düşüş var. Önceki yıllara göre İtalyan turistlerde yüzde 81, Fransız turistlerde yüzde 80, İngiliz turistlerde ise yüzde 75 gerileme yaşandı.

38 RUS TURİST

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz ve terör olayları sonrası, ülkeye en çok gelen turistler arasında yer alan Rus turistler konusunda, Antalya verilerinde açıklanan rakamlar tartışma yaratmıştı. Şubat ayı içerisinde Antalya’ya 55, İzmir’e ise toplam, 38 Rus turist geldi.

4 SURİYELİ GELDİ

Verilerde bir diğer dikkat çeken konu ise kente giriş yapan Suriyeli sayısı oldu. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle başka ülkelere göç etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin yoğun olarak tercih ettiği İzmir’de, yasal yollarla gelen Suriyeli sayısında bir ay içinde görülen ciddi fark dikkat çekti. 2016’nın Ocak ayında İzmir’e bin 827 Suriyeli gelirken, Şubat ayında ise sadece 4 Suriyeli geldi.

Editör: Haber Merkezi