Geçen sene 3 milyon 498 bin Dolar olan İtalya’nın ihracatı, bu sene 16 milyon 82 bin Dolar’a çıktı. Kabuklu kestane ihracatında İtalya’yı Lübnan, Almanya, Ürdün, İngiltere, İspanya izledi. Kabuksuz kestane ihracatında lider ise 52 bin 558 Dolar ile Almanya oldu.

İzmir’de Ödemiş’te yoğunluklu olarak üretimi gerçekleşen kestanede ihracat tavan yaptı.Kestane sezonunda sona yaklaşılırken Ege Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden alınan 2016 rakamlarına göre geçtiğimiz yıl 8 milyon 90 bin Dolar olan kabuklu – kabuksuz kestane ihracatı bu yıl 20 milyon 986 bin Dolar’a çıktı.

İhracatın artışında İzmir’de kestane ekim alanlarının ve ürün kalitesindeki artışların etkili olduğunu ifade eden Ege Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep,  “Bu sene İtalya’da kestane az olduğu için ihracatta  bir artış oldu. İhracatta bu bölge ürünlerinin tercih edilmesinde Ödemiş ve çevresindeki ekim alanlarında önemli bir artış oldu.  Ürünlerin kalite ve katma değerinde ciddi bir artış gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi