İzmir’de yaşayan Tireliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği ve geleneksel hale gelen dostluk ve dayanışma yemeği ilk kez Tire’de gerçekleştirdi.
Tire’deki bir restoranda düzenlenen geceye, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Eğridere Gökçen Efe Derneği Başkanı Serdar Günay ve davetliler katıldı.
İzmir’de yaşayan Tireliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nezih Poyanlı, gurbette yaşayan tüm Tireliler’in gönüllerinin her an Tire’de olduğunu söyleyerek, “Geleneksel yemeklerimizden birini şu an Tire’de gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz. Bu geceki katılım ve destek bizi çok mutlu etti. En kısa zamanda Tire’de tekrar bir yemek organize etmeyi düşünüyoruz” dedi.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire dışında yaşayan Tirelilerin görüş ve önerilerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, dernek başkanı ile güzel fikirler ortaya çıktığını ve kısa zamanda çok güzel başarılara derneğin imza atacağını söyledi.
Sıcak dostlukların kurulduğu gecede Eğridere Gökçen Efe Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin sunduğu Tire’ye ait zeybek oyunları izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Gece zengin hediyelerin dağıtıldığı çekilişle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi