HABER:GAMZE ONAN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sekiz ilçedeki mezbahasını, AB kriterlerine uygun gerekli modernizasyon çalışmalarını yapmadığı için kapatıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün mezbahalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne uyarıda bulunduğu ve süre verdiği, ancak belediyenin AB kriterlerine göre istenen modernizasyon çalışmalarını verilen sürede gerçekleştirmediği belirtildi.
Bu sebeple İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlanan Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa ilçelerindeki mezbahalar kapatılıyor. Mezbaha de kesim yaptırmak isteyenler çevre ilçelere gidecek.
Özen, “AKP’li yöneticiler Zor günler geçiren hayvan üreticisinin üzerinden, CHP'li Büyükşehir Belediyesi ile sinsice hesaplaşmaya kalkışmasını sadece sessizce izlemektedir”
Konuyla ilgili olarak bu sürecin biraz daha uzatılması ve bu ilçelerde yaşayan üreticilerin mağdur edilmemesini belirten CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen, “ İzmir çiftçisi 2016 yılını çok iyi geçirdi " söylemiyle nasıl başarılı çalışmalar yaptıklarını anlatırken, büyükşehir belediyesinin Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa ilçelerindeki mezbahalarını kapatıyor. 2017 yılında 470 bin büyükbaş hayvan ithalatını planlayan AKP iktidarı ,yem ve tarımsal giderlerin yükselmesi altında inim inim inleyen İzmirli hayvan üreticilerine yapılan bu zulme artık bir dur demelidir.  AKP milletvekilleri ve AKP İzmir il başkanı, Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama, Aliağa AKP ilçe başkanları İzmir il tarım müdürünün Ve tarım bakanının İzmir de, zaten zor günler geçiren hayvan üreticisinin üzerinden, CHP li Büyükşehir Belediyesi ile sinsice hesaplaşmaya kalkışmasını sadece sessizce izlemektedir. Halkın ve üreticinin sorunlarının çözümünün AKP’nin çıkarlarından önemli olduğunu öğrenin artık. AKP il ve ilçe başkanlarını, AKP milletvekillerini İzmirli hayvan üreticileri adına göreve çağırıyoruz. Artık yeter” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi