Yarına dikkat... İzmir'de 'kontak kapatmalı' eylem! Yarına dikkat... İzmir'de 'kontak kapatmalı' eylem!

Pazartesi günü özellikle öğleden sonra etkisini gösterecek yağışlar bütün kentte hayatı olumsuz yönde etkileyebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; İzmir yeni haftaya yağışlı başlayacak.
Haftanın ilk günü kent merkezinde, gökgürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlı hava bütün günü geceye kadar esir alacak.
Kent merkezindeki yağışlar etkisini Çarşamba gününe kadar sürdürecek. Salı günü havanın sağanak yağışlı olması bekleniyor.
Çarşamba günü mola veren yağışlar Perşembe günü devam edecek. Çarşamba günü bulutlu havadan sonra Perşembe günü kent merkezinde yerel yağışların olması bekleniyor.
İzmir’de hafta içinin son günü olan Cuma günü ise daha sakin bir hava olacak. Cuma günü havanın çok bulutlu olması bekleniyor.
İzmir’in çevre ilçelerinde de hava benzer bir şekilde yağışlı olacak.


SU HORTUMU RİSKİ, DOLU YAĞIŞI UYARISI!
İzmir Hava Durumu ekibi ise yağışlara karşı uyararak şunları söyledi: Bugün öğle giriş yapacak yağış hattı, bugün gece saatlerine kadar tüm İzmir'de şiddetli olacak. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklere dikkat! Yağmur özellikle bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde hayatı olumsuz etkileyebilir. Yağmur bugün gece yarısı kesilecek. Ağır karakterli yağış hattı kısa sürede 50 kg'a yakın yağış bırakabilir. Yağmurun ilk anlarında özellikle İzmir'in batı ve merkez ilçelerinde iri dolu yağışı, cephe hattı öncesi hızı 100-110 km'yi bulabilecek rüzgâr hamleleri, cephe girişi sırasında özellikle İzmir'in batı açıklarında su hortumu riski var. Denizcilikle ve tarımla uğraşan takipçilerimizi özellikle uyarıyoruz! 
Not: Uyarının kapsama alanı 12 Şubat Pazartesi 2024 12.00 ile 13 Şubat Salı 2024 01.00 arasındadır.
 

Editör: Tutku İç