Hakim-Savcıların kullandığı giriş kapısının önünde meydana gelen patlamanın ilk gelen bilgilere göre bombalı araç nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.
Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine geldi, ekibinden bilgi alıyor... 
Polis ikinci bir patlama olasılığına karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Çevrilen alana sadece ambulanslar alınıyor. 
İLK BİLGİ: 3 YARALI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ  
Edinilen ilk bilgilere göre patlamada yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Öte yandan olay yerinde patlama sonrası çatışma da yaşandığı ileri sürüldü, bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği öğrenildi. 
BARO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA 
Patlama hakkında bilgi veren İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “İzmir’de bu tür bir eylemin olmasından dolayı üzgünüz. Sadece hakimlerin değil, vatandaş ve meslektaşların girmiş olduğu iki kapı var. Bir araç patlatılmış. Vatandaşları ve meslektaşlarımızın baromuzun adliyedeki bürosuna sığınmış durumda. Oraya ilgi çekilirken içeride kargaşa yaratılmaya çalışıldı. Adliye içinde koşuşturmalar olduğu söylendi. Onları güvenlikli bölgeye aldık. Meslektaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Hali hazırda güvenlik tedbiri için içeriden dışarıya kimse bırakılmıyor. Doğru yapılıyor. Adliye dışında tehlikeler olabilir. Meslektaşlarımız baro birimine sığınmış durumda… Hatırlayınız, birkaç gün içinde “İzmir’de neden patlamıyor” diye paylaşım yapılmıştı. Biz suç duyurusunda bulunduk. Üzgünüz, umarız can kaybı olmamıştır” diye konuştu. 
GÖKÇE’DEN BİLGİLENDİRME
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe de olayla ilgili bilgilendirmede bulundu. Gökçe, “Burası merkezi bir nokta... Yoğun kalabalıkların bulunduğu, davaların takip edildiği bir yer. Bu bölgeye duyum alır almaz zabıta ve itfaiye görevlilerimiz, emniyet güçleri ile birlikte hızla oraya müdahale etti. Yangın söndürülmüş vaziyette. İtfaiye daire başkanımız bizzat alanda. İzmir’de bir takım tehditler ve sosyal medya üzerinde paylaşımlar yapılmıştı. Büyük can kaybı olmaması tek tesellimiz. İtfaiyemiz ve ekipler alanda. Şu an endişe edilecek bir şey yok. Emniyete tüm gücümüzle destek veriyoruz. Alınması gereken önlemler ve kapanması gereken sokaklar var. Buraları emniyet ile koordineli olarak kapatıyoruz” dedi.
HOTAR: PROVOKASYONA FIRSAT VERİLMEMELİ 
AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar da önemli açıklamalarda bulundu. Hotar, “Güzel İzmirimiz’de barışa kardeşliğe düşmanların geldiği noktayı yaşıyoruz. Edindiğimiz bilgi bombalı aracın patladığı ve yaralılarımızın olduğu yönünde. Dileğimiz yaralılarımızın iyileşmesi, şehidimizin olmaması. Halkımız herhangi bir provokasyona fırsat vermemeli. Patlamanın hemen ardından “İzmir’de neden patlama olmuyor” twiti dönmeye başladı. Saldırının Türkiye’ye karşı yapıldığının farkında olalım. Aynı gemideyiz ve tüm ülke vatandaşları birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bizler siyasiler üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” dedi.
VALİ EROL AYYILDIZ AÇIKLAMA YAPTI

İzmir'deki hain terör saldırısı sonrası Valisi Erol Ayyıldız açıklamalarda bulundu. Vali Ayyıldız, "Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar ve bunu sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. Tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok az bir zayiatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında 2 adet kalaşnikof tüfek ayrıca RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirilmiş." diye konuştu.

DETAYLAR GELİYOR
Editör: Haber Merkezi