ANIT AĞAÇLAR KORUNACAK

Kimse yanlış bilgiler vererek prim yamaya çalışmasın

Haber:  Dilek ACAR / Faruk ÇARK

İzmir- Ödemiş Karayolu üzerinde bulunan asırlık çınar kesilmeyecek.

İzmir Ödemiş Karayolu yol yapım çalışmaları üzerinde bulunan benzinlik mevkiinde ki asırlık çınar ağacının kesileceği yönünde haber ve sosyal medya paylaşımlarına karşılık Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen açıklamalarda bulundu.

İzmir – Ödemiş Karayolu genişletme ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Uzun yıllardır hasret kalınan yolun yapım çalışmaları devam ederken, yol kenarında bulunan ağaçların kesilmesine sivil toplum kuruluşları ve bazı vatandaşlardan tepki geldi.

Demircili Mahallesinde bulunan 400 yıllık olduğu belirtilen anıt ağacın kesileceği iddia edilerek, kesilmemesi için bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar duyuru ve paylaşımlarda bulundu.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Demircili Mahallesine giderek, Asırlık çınar ağacının bulunduğu kahvede Mahalle Muhtarı Ülkü Coşkun ve mahalle halkı ile bir araya gelerek konuyla ilgili bilgi verdi.

Şen, “İzmir- Ödemiş Karayolu çalışmaları hızla devam ediyor. Bu yolun yapılması biran önce bitmesi gerekiyor. Yol güzergâhı ile ilgili yaşayan sıkıntılar sorunlar aşılmaya çalışılıyor. Yol için istimlak çalışmalarının kolay olmadığını herkes biliyor. Yol kenarlarında kesilen ağaçlar için ağaç katliamı yapılıyor diye paylaşımlar görüyoruz. Bu ağaçların anıt ağaç olduğu iddia ediliyor. Sökümü olacak olanlar sökülüyor. Bir başka yere taşınıyor. Ama imkânsız olanlar mecbur kesiliyor. Yolumuz bittikten sonra ağaç dikimi yapacağız.”

“Ödemiş Hepimizin. Ağacıda buna dahil”

Ödemiş’e en iyi olanı yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz diyen Şen,  “ Ödemiş hepimizin, ağacı da buna dâhil. Yine aynı şekilde Demircili Mahallemizde bulunan 400 yıllık çınar ağacımızın kesileceği yönünde yalan paylaşımlar söz konusu, araştırma yapmadan birilerinin söylemleri ile vatandaş gaza getirilmeye çalışılıp bazı kişiler kendilerine prim kazandırma derdine düşmüş. Bu alanda yol daraltma çalışması olacak ve ağaç korunacak.

Zaten karayollarımız ve yüklenici firmamız her ağaçlar konusunda sit anıtlar kuruluna, çevre şehircilik bakanlığına gerekli yazıları yazarak, anıt olup olmadığı yönünde bilgi alıp o şekilde çalışma yapıyor.

Bizi doğa katliamcısı ağaç katliamcısı gibi göstermek yerine birebir bizlerle de irtibat kurabilirler. Kapımız herkese açık. Gerçek olanı öğrenebilirler, doğru yanlış tartışılabilir.  Varsa bir sorun birlikte çözüm aranabilir. Sonuçta bu yolun yapılması gerekiyor. Ödemiş hepimizin”

Editör: Haber Merkezi