İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince her yıl Ramazan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar yemeği Ödemiş’te verildi.

İftar yemeğine Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire esnaf odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saray düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine ayrıca Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Beydağ Kaymakamı Ali Çergibozan, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Müftü Mustafa Bilgiç, SGK Müdürü Ayhan Ataş, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çamlıca, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, CHP İlçe Başkanı Hikmet Güriş, MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı ve yönetim kurulu üyeleri, Birlik ve Kooperatif Başkanları katıldı.

İftar yemeği sonrası Müftü Bilgiç iftar duası okudu.

Açılış konuşmasını Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu yaptı. Mutlu; “Geleneksel hale getirdiğimiz bu iftar sofraları bundan 10-11 yıl önce O dönemde Birlik Başkanımız olan Sayın İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Susam’ın başlattığı ve bizim de sürdürdüğümüz birlik ve beraberliği pekiştiren iftar yemeklerinde bir araya geliyoruz. Gelen konuklarımıza, Esnaf sofrasına katıldıkları için teşekkür ediyorum.

Esnaf teşkilatına katkı koyan ve sorunlarına duyarlı yaklaşan idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu ayın kadrini bilelim. Ramazan ayı çok önemli bir ay. Dargınlar varsa, küskünler varsa kucaklaşmalarını istiyorum. Sizin temsil ettiğiniz üyelerinize yarın sabahtan itibaren işyerlerini ziyaret edip, derdin sıkıntın var mı diye üyelerinize sahip çıkın. Esnaf teşkilatı dualı teşkilattır. Zor meslektir. Ahilik teşkilatı 12. Yüzyıldan beri bulunduğu bölgede, fakir fukaranın sahibidir. Şeyh Edebali’nin sözlerini unutmayalım. Garip insanlar var ise bunlara sahip çıkın. Yardım gönderin. Kimseyi incitmeden onlara sahip çıkmak önemli. Ana ve babanızın duasını alın. Onların hayır duasını alın. Bu makamlar gelip geçicidir. İnsanlar sizin için iyi adamdı, Allah ondan razı olsun desinler” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de konuşmasında, “Bu güzel Ramazan ayında sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Günümüzü, esnafın dertlerini dinlemeye ve yanlarında olmaya çalışıyorum. Sizler bu kentteki insanlara hizmet ediyorsanız, Onların talebini de bizler yerel yönetim olarak karşılamaya hazırız. Esnaf ve Oda başkanlarımızın görüşlerini alarak 2004 yılında ve 2014 yılında da aynı görüşlerle hizmete devam ediyoruz” dedi.

Kaymakam Abdullah Dölek’te iftar konuşmasında, “Benim Babam da esnaftı. Çocukluğumun en güzel hatıralarını bu dükkanda yaşadım. Esnaf ziyaretlerini onun için severim. Ben iş yapan birisi değilim. İşi asıl yapanlar buradaki idareciler, onlarla birlikte çalışıyoruz. Esnaf çocuğu olarak aranızda olmaktan mutluyum. Kamu kurumunda çalışan memurlarımızla sizlerin hizmetindeyiz. Siz olmasaydınız, Biz burada Kaymakam olarak görev yapmazdık. Zekeriya Başkanının ifade ettiği gibi, Anne ve babanızın duasını alın. İnsanların duasını alın” diye ifade etti. 

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi