HABER: NAZİF HARUPÇU 


İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından, Ödemiş Damızlık düve tesislerinde birlik üyelerine kura ile 187 tane düve dağıtıldı.

Buradaki kura törenine İzmir Birlik Başkanı Ali Gülkaynak, 2. Başkan Ahmet Kocaağa, yönetim kurulu üyeleri Alaettin Helvacıoğlu, Emre Vural,

İbrahim Şentürk, Nail Erkan, Ahmet Canbazoğlu, Ak Parti 2. Bölge Milletvekili adayı ve aynı zamanda birlik üyesi olan çiftçi Ali Hadim, Tesis Müdürü Feridun Hazeroğlu, Düve almak için müracaat eden 15 birlik üyesi çiftçi katıldı.

3 yılda 1000 düve çiftçiye verildi

Birlik tesislerinde yapılan kura çekiminden sonra, Birlik üyesi çiftçiler, 3-6 -9 aylık arasında olan 187 düveyi kura ile aldılar.

Birlik Başkanı Ali Gülkaynak şunları söyledi, “Bugün Ödemiş’te 2. Etap düve satışı gerçekleştirdik. Yaklaşık 180 adet üzeri düve satışı gerçekleşti. Burada amaç üyelerimize süt verimi yüksek olan düveleri vermek oldu.

Bununla birlikte çiftçilerimizin düvelerden süt verimini daha fazla artırmalarını sağlamak olacak. Bu düve çiftlikleri bu amaçla kuruldu.

Bundan sonraki süreçte daha verimli düvelerin tesislerimizde yetişmesini sağlamak.

Daha önce 140 civarında düve satışı gerçekleştirdik. Bu ikincisiydi.

Geçtiğimiz yılda Tire düve tesislerimizde satışlarımızı gerçekleştirdik.

Orada Türkiye’de bir ilk olan ihracatımız gerçekleşti. Türkmenistan’a 170 civarında düve ihracatı yaptık. Sayın Tarım Bakanımız Mehdi Eker’in katılımı ile. Son 2-3 yılda Tire ve Ödemiş tesislerinden 1000 üzerinde düve satışı yapıldı. Şu an tesislerimizin üretim kapasitesi 2800 civarında.

İnşallah tesislerimizde, bu kapasiteye çıkarak, üreticimize daha fazla düve temin etmek hedefimiz olacak. Bundan sonra daha bir dolulukla giderek, üreticilerimizin taleplerini daha iyi karşılamak için burada bir yapılanmaya gideceğiz” dedi.

Birlik 2. Başkanı Ahmet Kocaağa’da şunları söyledi, “Tesislerimizden bugün 187 tane 3 ila 9 ay arası düve satışı kura ile gerçekleştirildi.

Üreticilerimizin talepleri vardı. Bu talep doğrultusunda bugün istenilen düveleri üyelerimize verdik. Birkaç gün içinde teslim alacaklar.

Her ay kura ile teslimat üyelerimize yapılacak.

Editör: Haber Merkezi