HABER: AYŞE AKYÜZ



İzmir Bornova CHP Eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar; CHP İzmir 2.Bölge’den Milletvekili aday adayı oldu. Kavalar’ın ilk duraklarından biri Küçük Menderes havzasının tarım şehri olan Ödemiş oldu. İzmir 2.Bölge Milletvekilli aday adayı Nevzat Kavalar önce CHP ilçe örgütü ziyaret ederek burada İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve partililerle bir araya geldi. Kavalar Dönmez ve partililerden destek isteyerek, yapacağı projelerle ilgili olarak bilgi verdi. Hostein Damızlık Süt Hayvancılığı Birliğinin kurucu başkanlarından sonra seçimle gelen ilk başkanı olduğunu söyleyen Kavalar CHP Ödemiş İlçe Başkanlığının ardından CHP Ödemiş İlçe örgütünün duayen başkanı Emin Öztürk’ü ziyaret etti. Emin Öztürk’ün bürosunda Kavalar’ı Eski Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş karşıladı.  İzmir’de yaptığı çalışmalarla ilgili olarak gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kavala “CHP Bornova İlçe Başkanlığı görevine getirilince Hostein Damızlık Süt Hayvancılığı Birliğindeki görevi bırakarak partim için çalışmaya başladım. Bu çalışmam 92 yılında başlayıp 3 dönem ilçe başkanlığı görevi ile devam etti.”

Siyasi yaşamına 1975 yılında gençlik kolları başkanı olarak başladığını belirten Kavalar “1975 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında siyasete başladım. 12 Eylül 1980 darbesinin kapattığı CHP saflarını terk etmeyerek, yeni süreçte CHP kapalı olduğu için, CHP misyonunu temsil eden SODEP, SHP içerisinde yer aldım. 1992’de CHP’nin tekrar açılmasıyla birlikte CHP’ye üye oldum. Gazeteci Yazar Uğur Mumcu talihsiz bir şekilde katledildiği 24 Ocak 1993 tarihinde CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde, ilçe yöneticiliği yanında İlçe Saymanı ve İlçe Sekreteri olarak görev aldım. 1996-2002 yılları arasında, 3 Dönem CHP Bornova İlçe Başkanlığı yaptım. 3 Kasım 2002, 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP’den Milletvekili aday adayı oldum. Ama bu dönem aday gösterilmedim. CHP’de 2 dönem Kurultay delegeliği yaptı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyesi oldum. 2010 yılında il daimi encümen üyesi seçildim. Bunların yanında Altay Kulübü Kongre Üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesiyim, Trakyalılar ve Muhacirler Derneği Başkanı, Altındağ Spor Kulübü Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ile Bornova’da yıllarca birlikte siyaset yaptık. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun deyimiyle birlikte yol arkadaşlığı yaptık.  2004 Yerel seçimlerinde Bornova Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmam yönünde örgütten gelen baskılara rağmen aday olmadım. Yol arkadaşı ve yakın dostum Aziz Kocaoğlu'na gece gündüz çalışarak destek verdim.”

20 yıl boyunca parti içerisinde ön seçim diyerek haykırdığını belirten Nevzat Kavalar “ Parti içerisinde çalışma yaptığımız 20 yıl boyunca önseçim diye haykırdık. Bunun sonucunu da bu sene 2015 seçimlerinde partinin ön seçime gitmesiyle aldık.2015 yılında kendimizi örgütte emanet ederek yola çıkıyoruz. Parti’nin uzun yılar emekçisi olarak örgütümden görev talep ediyorum.”

Önseçimle seçilerek aday olduğu takdirde Küçük Menderes Havzasının meclisteki sesi olacağını, buradaki çiftçiyi ziraatçının sıkıntılarını yakından bildiğini kendisinin de Bornova’da 40 yıl boyunca büyükbaş hayvancılık çalışması yaptığını belirterek şöyle devam etti. Kavalar “ 40 yıl büyük baş hayvancılık bakımıyla uğraştık. Tarım arazilerinin imara açılması nedeniyle çok sevdiğimiz içimizi bırakmak durumunda kaldık.”

CHP 2.Bölge Milletvekili aday adayı Nevzat Kavalar daha sonra Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı makamında ziyaret etti. Nevzat Kavalar Özay Kaptan’dan bölgenin sorunlarını dinleyerek, vekil seçilmesi takdirde bu konuda çözüm bulunması için aracı olacağını belirtti. Kaptan’ın arazi tapulaştırma da sorunlar yaşadıklarını belirtmesi üzerine Kavalar “Bölgenin sorunlarını yakından biliyorum. Mecliste seçildiğim takdirde bölgenin sorunları için araç olacağım. Bende ziraat ile uğraşıyorum. Arazi tapulaştırmaları için acil çözüm bulunması gereken sorunların çözümü için çalışacağım.”

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Kaptan Örgütten gelen birinin aday gösterilmesi bizi çok memnun eder. Kavalar’ın örgütten gelmesi nedeniyle Değerli bir insan olduğunu düşünüyorum. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.”

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin ardından Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı ziyarette bulunan Kavalar Ahmet Kocaağa ile bir süre sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi