HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Fidanlar bizden, meyveler sizden" sloganıyla 2009 yılından bu yana İzmir'in 30 ilçesinde meyve ve zeytin fidanı dağıtımı yapıyor. Bugüne kadar 3,5 milyon adet meyve ve zeytin fidanı İzmirlilere dağıtan Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı için dağıtmayı planladığı fidanlar için mahalle muhtarları aracılığıyla 20 Haziran tarihine kadar başvuruları alacak.

Fidanları Ödemiş Bademli Tarımsal Kalkınma ve Fidancılık Kooperatifinden temin eden İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu çalışma ile kooperatifleri de desteğini sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak Ödemiş mahalle muhtarlarına bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, vatandaşların kimlik ve tapuları ile bağlı bulundukları mahalle muhtarlarlıklarına başvuru yapmalarını söyledi.

Şener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ' nun direktifleriyle başlatılan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve İşletme İştirakler Yerel Hizmetler Daire Başkanlığımız koordinasyonunda yapılan çalışma ile bugüne kadar İzmir genelinde 3.5 milyon çeşitli meyve ve zeytin fidanlarımız vatandaşlarımıza dağıtıldı. 2009 yılından bu yana devam eden proje kapsamında 2018 yılı için de başvuruları almaya başlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak mahalle muhtarlarımızla gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Vatandaşlarımız bağlı bulunduğu mahalle muhtarına kimlik ve tapuları ile istediği fidan hakkında başvurularını önümüzdeki 20 Haziran tarihine kadar yapabilirler."

Editör: Haber Merkezi