HABER: AYŞE AKYÜZ


İstiklal İlkokulu tarafından Sivil Savunma haftası nedeniyle okulda eğitim gören 337 öğrenciye İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş grubu tarafından öğrencilere yönelik yangın tatbikatı düzenlenerek bilgi verildi. Okulda yapılan sivil savunma haftası etkinlikleri çerçevesinde önce öğrencilerin ders işledikleri esnada alarm verilerek tehlike anında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Daha sonra öğrencileri tehlike geçtikten sonra bulundukları yeri nasıl tahliye edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikatın ardından oku bahçesinde toplanan öğrencilere Sivil savunma Kulübü Rehber öğretmeni Coşkun Çavuşoğlu tarafından sivil savunma haftası etkinleri çerçevesinde öğrencilere sivil savunma konusunda bilgi verildi. Okulda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş grubu tarafından öğrencilere yangın esnasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda ve yangın tüpünün nasıl çalıştırıldığına yönelik öğrencileri bilgilendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş grubu görevlisi itfaiye eri Bahadır Şenduran tarafından verilen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Şenduran’a çeşitli sorular yönelten öğrencilere İtfaiye erlerinin görevleri esnasında giymiş oldukları kıyafetler hakkında bilgi verildi.

Konuyla İlgili olarak Okul Müdürü Mustafa Güder “ Okulumuzda sivil savunma haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimize yönelik bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizi önce görsel etkinliklerle yapıp ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerle süsledik. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş grubu ile okulumuzda ortak bir tatbikat yaptık. Öğrencilerimizin bu çalışmaya katılımları ve ilgisi çok güzeldi. İtfaiye erlerine soru yağmuruna tutular.”

Editör: Haber Merkezi