HABER: DİLEK AYVALI

Tire Kutsan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Tire Belediyesi Kültür Salonunda, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven,  Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Jandarma Komutanı Tgm. Cansu Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun da katılımıyla yapıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Tarih Öğretmeni Barış Adıgül yaptı. Adıgül, İstiklal Marşının yazıldığı döneme ait bilgilendirmede bulundu.

Programda, İlçe çapında yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında ‘‘Milletin Sesi Mehmet Akif’’ konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerinin 3.lük ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, 2.’lik ödüllerini AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 1.’lik ödüllerini Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven verdi. Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı öğrencilerin heyecanına ortak olmak ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için programa katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsünün anlatılması akabinde, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu ve oratoryo sergilendi. Öğrencilerin gösterisi sık sık alkışlanırken, izleyicileri de duygulandırdı.

Editör: Haber Merkezi