HABER: GÜLÇİN ÖNEM

Ödemiş Ticaret Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliği ile ‘İşbaşı Eğitim Programı ve İstihdam Seferberliği Kapsamında İşverene Yönelik Teşvikler’i anlatacak. Toplantı 2 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.

İŞKUR İl Müdürlüğü görevlilerinin işverenlere yönelik teşviklerle ilgili bilgiler vereceği toplantı 2 Mart Perşembe günü saat 14.00’da Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılacak.

İşsizlikle mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Oda Başkanı Rıfat Eriş, "İşsizlik bir ülkenin başında ki en büyük sorunlardan biri olarak nitelendirebilir. İşsizlik sorunu, ülkelerin diğer ekonomik faaliyetlerini ve sosyal yaşamlarını etkisi altına almaktadır. Son aylarda yüzde 11’ler civarına yükselen işsizlik oranı toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir konuma gelmiştir. Bu nedenle işsizlik, mücadele edilmesi gereken en önemli sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kamu başta olmak üzere özel sektör tarafından çalışmalar yapılması gereklidir. İŞKUR bu konuda son yıllarda yaşanan değişim ve gelişim ile aktif olarak görev alan kamu kurumu olarak ön plana çıkmaktadır. İŞKUR, işsiz gençleri işe yönlendirecek, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik yapılacak projelere destek vermektedir. Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi gibi hibe projeleri, İŞKUR tarafından uygulanmaktadır. Oda olarak, istihdamın artırılması noktasında İŞKUR ile ortak çalışmalarda bulunmaktayız. Tüm Herkesi Bilgilendirme Toplantısına bekliyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi