HABER:YÜKSEL BALCI   
Osman Çomak, hazırladığı güzel bir projeyi, okul müdürü Sami Keskin’e açıkladı. Bu projenin içerisinde veli ayağı da vardı. Projeye, Ödemiş’in ekonomik durumu zayıf olan köylerinden Orhan Gazi Köyü İlkokulu seçildi. Konu velilere de duyuruldu. Anneler, hemen harekete geçti, gerekli olan kırtasiye malzemeleri ve erkek çocuklar için toplar temin ettiler. Bu malzemeler, koliler yapılarak okul müdürü Sami Keskin, öğretmen Osman Çomak, velilerden Hülya Bedir, Hicran Mısırlı, Emre  Gürtüş, Berrin Ünal, Nurcan Kırşan çocuklarını da yanlarına alarak, iki arabayla Orhan Gazi yolunu tuttular.

Ödemiş’e 20 km uzaklıktaki Orhan Gazi Köyüne ulaşan Zafer İlkokulu ekibi,  köy okulu bahçesinde koşarak gelen 21 minik öğrenci, müdür ve öğretmen tarafından karşılandı. Kolilerin sınıfa getirilmesini çocuklar alkışlarla karşıladı. Zafer ilkokulu müdürü Sami Keskin, kendileriyle birlikte gelen 5 öğrenciyi okul öğrencileriyle tek tek tanıştırıp, birbirlerine sarılmalarını sağladı. Daha sonra, konuk 1.sınıf öğrencileri, Orhan Gazi İlkokulu öğrencilerinin aralarına oturtularak kaynaşmaları sağlandı.

Getirilen kırtasiye malzemeleri ve topların, Ödemişli veliler tarafından çocuklara dağıtılmasının sevinci görülmeye değerdi.

Proje sahibi Öğretmen Osman Çoban “ Sosyal sorumluluk projesi doğrultusunda, yoksul köylerden biri olan Orhan Gazi Köyüne eğitim ve öğretim için kırtasiye yardımı yapma düşüncesiyle, velilerle birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. Getirdiğimiz kırtasiye malzemelerini okul müdürümüz ve velilerimizle Orhan Gazi İlkokul yönetimine teslim etmeye geldik.  Bu arada bize yardımcı olan  velilerimize teşekkür ediyorum.”

Orhan Gazi İlkokul öğretmenlerinden Seda Korkmaz   “ Birleştirilmiş eğitimde 2.ve 3.sınıfları okutuyorum. Zafer ilkokulu müdürüne, öğretmenlerine ve velilerine öğrencilerimize yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Orhan Gazi İlkokul müdürü İbrahim Çiçek ve öğretmen Seda Korkmaz, Ödemişli gruba teşekkür ederek “Bizde sizi ziyaret etmeye geleceğiz sağ olun.” Derken öğrencilerde, alkışlarla konuklarını uğurladılar.

Editör: Haber Merkezi