Ödemiş’te lisede okuyan 2 genç kız arkadaş okuldan çıktıktan sonra boş vakitlerimizi nasıl değerlendirelim diye kendi aralarında konuştuktan sonra, Ödemiş Vergi Dairesi Müdürlüğüne gelerek, Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner’le görüştüler ve biz Devletimize yararlı olmak istiyoruz, Boş vakitlerimizi böylece değerlendirmek istiyoruz dediler.

Ödemiş Muzaffer Kula Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Funda Aslıtürk ve İlkkurşun Ticaret Meslek Lisesi 11. sınıfı öğrencisi Tuğçe Turuşkan yaptıkları açıklamalarında, “Biz Türkiye topraklarımızda huzur içerisinde yaşıyoruz. Bizi devletimiz okullarında okutuyor ve bizi geleceğe hazırlıyor. Bizde Ülkemize ve devletimize yararlı olmak ve Okuldan çıktıktan sonra, arkadaşlarla bir kafede oturmak ya da sosyal paylaşım sitelerinde gereksiz zaman ayırmak yerine faydalı işler yapabileceğimizi düşünerek Vergi Dairesi Müdürümüzle görüşmeye geldik. Ve derdimizi anlattık. Vergi Dairesi Müdürümüzde, Bugünlerde vatandaşlar için yapılandırma broşürlerini hazırlayıp dağıtmamız için teklifte bulundu. Bizde bunu seve seve kabul ettik.

Devlete Vefa Borcu Ödüyoruz

Akşamüstü okuldan çıktıktan sonra, Vergi Dairesi Müdürlüğüne gelerek broşürleri iç içe koyuyoruz ve bunları esnaflara dağıtmaya başladık. Hem biz böylece, Devletimize olan vefa borcumuzu yerine getirmek, hem de vatandaşlarımızın vergi borçlarından kaynaklanan konularda aydınlanmalarını sağlıyoruz. Bir nevi kamu hizmetine katkı sağlıyoruz. Bundan da çok mutluyuz” dedi.

Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner ’de gençlerin böyle bir düşünce olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi,

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, böyle gençler olduğu sürece sırtını kimse yere düşüremez. İki öğrencimiz geldi ve biz devlete faydalı olmak istiyoruz dediler. Çok duygulandım ve esnaflara ve vatandaşlara 6652 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun rehberi ve beraberinde Vergi borcunuz var mı? Adlı el broşürlerini katlayarak, Cadde cadde ve Sokak sokak dağıtmaya başladılar. Kendilerine ve ailelerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Devleti ayakta tutan vergilerdir. Devletin çalışmalarına katkı sağlayan bu gençlerimizin örnek davranışları takdire şayandır”.

 Haber : NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi