HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem Ödemiş Temizlik İşleri şantiyesinde temizlik işlerinde görevli personelin daveti üzerine işçilerle kahvaltıda bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinde şantiyeye gelen Başkan Badem işçilerin ellerini sıkarak iyi çalışmalar diledi. Yapılan kahvaltının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Badem işçilere hitaben bir konuşma yaptı.

“Emeği birlikte paylaşıyorsak lokmamızı birlikte paylaşmakta yarar var”

Belediyenin imkanları çerçevesinde belediye emekçilerine ücretlerinin ödeneceğini belirten Başkan Badem ; “Hepinize bir özür borcumuz var. Ben ve benden önceki yönetimler olarak, 2013 yılından beri ödeyemediğimiz emeğinizin karşılığı olan ücretlerinizi yada ikramiyelerinizi ancak ödeme şansı bulabildik. Bizim düsturumuzda işçinin alın terinin kurumadan verilmesi vardır. Ancak imkanlar çerçevesinde ve hepinize fırsat buldukça emeğinizin karşılığını vereceğiz. Kadrolu arkadaşlarımız tebrik ediyorum ayrım yapmadan İŞKUR kapsamında gerek taşeron olarak çalışan arkadaşlarımızla ekmeklerini lokmalarını paylaştılar. Emeği birlikte paylaşıyorsak lokmamızı birlikte paylaşmakta yarar var. Belediyemizin içinde bulunduğu dar boğazdan dolayı alamadığını ikramiyelerinizi yada diğer haklarınızı ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Yeni bağlanan mahallerden gelen arkadaşlarımız var onlarınki de ya ödendi yada önümüzdeki günlerde ödenecek. Bahsettiğimiz 1,5 milyonun üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz.”

“Taşıyanla eli belinde olanı ayırt edeceğiz”

Belediyenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve tüm çalışanların emeğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Mahmut Badem ;“İçerisinde bulunduğumuz süreç çok zorlu bir süreçtir. Her birinizin emeğine daha çok ihtiyacımız var. Taşıyanla eli belinde olanı ayırt edeceğiz. Kadrolu arkadaşlarımızı kendileri patron edalarıyla dolaşıp sendikaya ne ye güvendiklerini bilmiyorum ama bu konuda sıkıntılı olan arkadaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Her birinizin işine ihtiyacımız var. Sizler de evine götüreceğiniz ekmek için çalışıyorsunuz. Makinayı kullanan arkadaşım kendi aracını kullanıyormuş gibi kullanacak. Temizlik yapan arkadaşım kendi evini süpürüyormuşçasına işini yapacak. Özellikle ünvanlı arkadaşımızla sıkıntılarımız var. Geçtiğimiz gün bir köyde ağaç sökmemiz gerekiyordu. Paletli araç istediler. Köyün Muhtarı bana iki adam verin ben sökerim dedi. Arkadaşlarımızı kendilerine dikkat etsinler. Sokak delik deşik oradan geçen arkadaşım bunu görmüyor ancak ben görürsem görüyor. Mühendis yada baş mühendis olsun fark etmiyor emeğini vermeyen arkadaşımla yollarımızı ayıracağız. Bu arkadaşlarımız kendine bir yer bulsun. Ben kendi paramı harcamıyor. Ben çok zor şartlarda hizmet verdiğimiz Ödemişli’nin parasını harcıyorum. Yediğiniz her lokmada Ödemişli’nin hakkı var. “

“13.375.027.44 TL’nin 3/1 kadar büyükşehirden hizmet istiyoruz”

Konuşmasının sonunda büyükşehir belediyesine yüklenen Başkan Badem kişilere göre yatırımı yapılamayacağına vurgulayarak şöyle konuştu: Badem ;“A varsa yatırım var B varsa yatırımları geri al bugünleri yaşıyoruz. Şehir de ya yatırım yapılır ya yapılmaz kişilere göre kazanana göre yatırım yapılmaz. Et entegre tesisini alıyorlar hayvan pazarının yarısını da alıyorlar. Bizimle uzlaşın çoğunluğunuz var diye meclisten geçirmeye çalışmayın. Aldığınız arazi hayvan pazarının yarısını da götürüyor et entegre tesisiyle birlikte zamanında parselasyon çalışması yapılmadığı için belki de yarın et entegre tesisinin diye hayvan pazarının yarısını da yok edecek. Ödemiş’in kör kuruşu için mücadele etmeye devam edeceğiz.12 ayda Büyükşehir ve İZSU’nun bizden aldığı para 13.375.027.44 TL’dir. Bu yasayı biz çıkardık. Eşit davranılsın diye çıkarttık. Verilen paranın 3/1 kadar hizmet istiyoruz. Bunun mücadelesinde vereceğiz.”

Editör: Haber Merkezi