İçişleri bakanlığı tarafından
10.000.000,00 TL kredi onay yazısı geldi

Ödemiş Belediyesi’nin geçmiş dönemde ki borç açığının kapatılmaması sebebiyle krediye başvuruldu. İçişleri Bakanlığı tarafından kredi çekme onayı 2 Şubat 2015 Pazartesi günü geldi.

Belediyeden geçmiş dönemde biriken alacaklarını alamayan birçok esnaf ve müteahhit sıkıntıya düştü. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve belediye meclis üyeleri tarafından, esnafın zor durumda olması ve yapılacak olan bazı projelerin hayata geçirilmesi için gerekli olan paranın kredi ile karşılanması konusunda mecliste onaya sunuldu.

Ödemiş Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında Aralık ayı olağan toplantısında 5. Madde olarak yer alan Kamu, Özel Bankalar, katılım bankaları veya İller Bankası Kredi kuruluşlarından 1 yıla kadar geri ödemesiz 5 yıl vadeli 10.000.000,00 TL kredi kullanılmak suretiyle iç borçlanma konusu meclisten geçmişti.

Ödemiş Belediyesinin kredi çekme talep onayının, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan cevap yazısının Pazartesi günü Ödemiş Belediyesine geldiğini belirten Başkan Mahmut Badem, “ Aralık ayı meclis toplantımızda Ödemiş Belediye Meclis Üyelerimizin desteği ile kredi çekme onayını almıştık. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan Pazartesi günü onay yazısı elimize ulaştı. Şartnamemizi hazırladık. Teklifleri almaya başlayacağız. En uzun geri ödemesiz planı yapan ve faiz oranı en düşük teklifi veren banka ile görüşme yapılacak.”

İşçimize sahip çıkıyoruz

Ödemiş Belediyesi olarak bir dar boğaz içerisinde olduklarını ama yaşanan sıkıntılara rağmen emekçilerin emeklerini mağdur etmediklerini dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Önceki dönemde düzenli maaş alamayan işçilerimizin, emekçilerimizin her ay düzenli olarak maaş almalarını sağladık. İşçimizin alın teri kurumadan maaşlarını zamanında yatırdık. Geçmiş dönemden kalan kadrolu işçilerin kıdem tazminatları, ikramiyeleri ve sosyal hakları duruyor. İşçilerimize bu hakları verilerek mağdur edilmeyecekler”

“Geçen dönem mağdur edilen esnafımızın mağduriyetini gidereceğiz”

Geçmiş dönemden gelen borçlar ve belde borçlarının aktarılması ile maddi sıkıntı yaşayan Ödemiş Belediyesinin itibarını geri kazanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten başkan Badem, “Yeri geliyor geçmiş dönemden kalan alacaklarını alamayan esnaflardan alışveriş yapamıyoruz. Birikmiş faturaların ödenmemesi sebebiyle haklı olarak Ödemiş Belediyesi ile çalışmak istemiyorlar. Hizmet alımı yaptığımız firmalar var. Geçmiş dönemde iş yapmış müteahhit, alışveriş yapılmış özel firmaların yüklü alacakları duruyor. Yıllardır itibarı yüksek olan Ödemiş Belediyesini bu hale getirilmesi bizleri üzmüştür. Öncelikli planlarımızla mağduriyetleri gidermeği istiyor.”

“Kaybedilen itibarımızı geri kazanmak istiyoruz”

Kredinin bir bölümü ile hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi içinde kullanılacağını belirten Başkan Badem, “Gelirlerin arttırılması için gerekli girişimleri başlatıyoruz. Ödemiş Belediyesi’ne kaybettirilen itibarı geri kazandırmaya çalışıyoruz. Şubat ayı içerisinde bir sonuca varılarak, işçilerimizin ve esnafımızın sıkıntıları giderilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi