TÜBİTAK’ın Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen ve okullarda bilimsel çalışmaların hız kazanmasını, öğrencilerin bilimsel çalışmalara aktif olarak katılmasını amaçlayan TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında bu yıl  İsabey Okulu’nda bir bilim fuarı düzenlendi. Fuara Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Osman Başterzi’nin yanı sıra öğrenciler ve velileri de katıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışında bir konuşma yapan İsabey Okul Müdürü Hamdi Bozkurt; “İsabey Okulu olarak TÜBİTAK desteğiyle ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz “TÜBİTAK Bilim Fuarı sergimizin amacı eğitim ortamlarında öğrencilerimize fırsat yaratmak, düşünen, araştıran, kendini bilimle geliştirmek isteyen öğrencilerimize gerekli olan tüm imkanları sunmaktır” dedi.

61 öğrenci proje hazırladı
Bilimsel her icadın öncelikle küçük bir kıvılcım olarak ortaya çıktığını  belirten Hamdi Bozkurt; “Bizim bilim fuarları ile gerçekleştirmek istediğimiz, bilimin öneminin farkına varıp bunun yanı sıra teorik bilginin de yaşamla ilişkisini kavramaktır. Biz 61 öğrencimiz, 6 danışman öğretmenimiz ve bir proje danışmanımız ile birlikte 21 tane projemizin sunumunu bu etkinlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Bilim eğitimin vazgeçilmez unsurudur
Hamdi Bozkurt’un ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “TÜBİTAK’ın birçok ilimizde düzenlediği 4006 Bilim Fuarı sebebiyle burada bulunuyoruz. İlçemizin herkesin bildiği bir vizyonu var. Biz eğitim, kültür, sanat, bilim ve spor kentiyiz. Çocuklarımız için en büyük hedef onların çok daha güçlü yetişmesi ve rasyonel düşünen bireyler olmasıdır. Rasyonel düşünen birey demek objektif davranan birey demektir. Bilim bu anlamda gençlerimizin eğitiminde asla vazgeçilmeyecek bir unsurdur” dedi.

Bilim temelli bir eğitimin yanı sıra kitap okumanın da önemine değinen Başkan Bakıcı; “Ülkelerin kalkınması ancak iyi eğitim alan bireyler sayesinde olur. İyi bir eğitim almak için ise iyi bir kitap okuyucusu olmak gerekir. Gençlerimizin, çocuklarımızın iyi bir kitap okuyucusu olması gerekir” dedi.

Bol bol kitap okumalısınız
Konuşmasında bilime, eğitime daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini belirten Başkan Bakıcı; “Gençler size düşen görev geleceğinize çok daha güçlü şekilde hazırlanmak için eğitimize önem vermektir. Bunun yanı sıra spora, sanata önem vermeli; bol bol kitap okumalısınız. Ülkemizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkması ancak bu şekilde mümkündür. Bilim fuarında gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum”

Yapılan konuşmaların ardından İsabey Okulu bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında açılan fuarın açılışı yapıldı. Başkan Bakıcı öğrencilerin birbirinden farklı ve renkli çalışmalarını tek tek inceledi.

Editör: Haber Merkezi