Türkiye genelinde yapılacak olan genel seçimler nedeniyle, Milletvekili olacak aday adayları partilere başvurularını yapmaya başladı.

Bu çerçevede Ak Parti’den aday adayı olacak kişiler de resmi müracaatlarını Cuma günü İzmir İl Başkanlığı’na yaptılar.

Ak Parti’den İzmir Milletvekili olmak için adaylığını açıklayan İzmirli iş adamı Sedat Şenbaş ta aday adaylığı başvurusunun ardından, açıklamasını da Ödemiş’te düzenlediği basın toplantısı ile yaptı.

İş adamı Ali Sedat Şenbaş düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi, “Bizler siyasetin içinde büyümüş bir ailenin ferdi olarak,  Bu bölgeye âşık bir insan olarak yola çıktık.

Burada bütün amacımız, Yıllardan beri partimize hizmet etmek ve bize gelen desteklerle hizmet etme inancımın var olması.  Bu taleplere kayıtsız kalamazdım ve adaylık için başvurumu yaptım. Ve Ak Parti İzmir 2. Bölgeden adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Allah hayırlı uğurlu etsin ve utandırmasın. Biz şunu biliyoruz ki; Eğer Allah nasip eder de seçilirsek, biz bu bölge için 7 gün 24 saat sizlerin emrinde olmayı ve hizmet etmeyi görev kabul edeceğiz.

Bu bölgenin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Ben dünyanın çok yerlerine giderek inceleme imkânına sahip oldum. Şunu gördüm ki, dünyanın en güzel yerinde ve cennet köşesinde yaşıyoruz.

Küçük Menderes Havzası’nın gür sesi olacağım

Bu cennetimizin eksikliklerini ve sorunlarının daha iyi çözülmesi amacıyla, Yola çıktık. Nasip olurda büyüklerimiz ve ardından da halkımız bize teveccüh gösterip seçerlerse, Biz Küçük Menderes havzasının Ankara’da gür sesi olmayı hedefledik. Başta Ödemiş olmak üzere, Kiraz, Beydağ, Bayındır, Tire, Selçuk yani Küçük Menderes havzası ve Bakırçay havzasının sorunlarına sahip çıkmak için yola çıktık. 350-400 bin nüfusa sahip Küçük Menderes havzasında il olsak belki 3-4 vekil çıkarak güce sahip yerleşim bölgesindeyiz.

Bizim istediğimiz, bu bölgeyi temsil eden bir vekilin çıkması. İnşallah bu sene bunun gerçekleşeceği kanaatindeyim. Milletvekili adayı olarak da bölgenin sorunlarını çözmeye talibiz. Birlik olup yumruğu tek olarak vurduğumuzda, Bu gücümüzle sizlerin sorunlarını çözeceğiz. Çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Gençliğin yoğun olduğu ve işgücünün yoğun olduğu bu bölgede efeler olarak yalnız oynamayı bilsek te halay çekmeyi de öğrenmek durumundayız. Birlikte halay çektiğimizde başaramayacağımız iş yoktur. İzmir’de halkla beraber olmaya devam edeceğiz. Partimizin en çok vekil çıkaran bölgesi bizim bölgemiz. Bu çıtayı yükselteceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi