Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin sınavlarına katılmak üzere İzmir’e bağlı ilçelerden İzmir’deki sınav merkezlerine Cumartesi ve Pazar günleri giden binlerce öğrenci için büyük sıkıntı oluşturuyor.

Gerek İzmir’e giderken ve gerekse İzmir’den dönüşte otobüs ve trenlerin bile almadığı öğrenciler, o yorgunluğun ardından ve yaşanan sınav stresinden sonra ayakta ve sıkışık şekilde yolculuk etmeleri, Muhabirimizin deklanşörüne yansımış ve “İnsandan pastırma yaptılar” haberi dikkat çekmişti.

30 Kasım tarihinde Ak Parti İlçe Yönetimi’nin Halil Demir başkanlığında seçilmesinin ardından önceki gün akşam yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile Tanışma ve Yürütme Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Belediye Meclis üyelerinden İpek Yılmaz’ın parti yönetimine sunduğu teklif kabul edildi.

Teklife göre, İlçe Başkanı Halil Demir, tanışma toplantısının ardından,

Açıköğretim Fakültesi’nin sınavlarının Ödemiş’te yapılması konusundaki değerlendirmeyi ele aldı.

İlçe Başkanı Halil Demir şunları söyledi, “Bilindiği gibi Açıköğretim fakültesi öğrencilerimizin sınav merkezlerine ulaşmasında yaşanan sıkıntıları, İzmir İl Başkanımız Sayın Bülent Delican’a ilettim. İl Başkanımız bu çerçevede sonuna kadar destek olacağını ifade etti.

Bizde Ak Parti Ödemiş İlçe Yönetimi olarak 4 kişilik komisyon oluşturacağız. Bu komisyonu teklifi veren kendisi aynı zamanda eğitimci olan Belediye Meclis üyemiz Sayın İpek Yılmaz başkanlığında oluşturulacak komisyon ile sınavların Ödemiş’te yapılması konusunda çalışma başlatacaklar. Ayrıca önümüzdeki günlerde de süt ve süt ürünleri ile ilgili de bir komisyon oluşturup çalışmalarımızı bu yönde de sürdüreceğiz.” dedi.

Haber: Nazif HARUPCU

Editör: Haber Merkezi