Pazar günü 15,10 İzmir – Ödemiş istikametinde yol alan trende yaşanılan eziyetler gün boyu devam etti.

Açık öğretim sınavı nedeniyle öğrenciler evlerine dönerlerken yaşanılan karmaşa bitmedi. Trenlerin 2 vagon halinde ulaşım yapması ve eski trenlerin klima, havalandırma tesislerinin olmayışı yolculara zor anlar yaşattı. Saatlerce ayakta seyahat yapmak zorunda olan yolcuların çoğu trenden inip diğer trenleri bekleseler de yine karşılaştıkları aynı manzara oldu. Yolcular arasında baygınlık geçirenler ve midesi bulanıp kusanlar olduğu gibi diğer sağlık sorunu olan insanlarda oturan yolcularla aynı durumu paylaştılar.

Yeni gelen trenler geniş, ferah, klimalı, uzun yolculuk için tasarlanmış rahat koltuklar, tuvaletler vs. daha birçok özelliği var. Ancak, trenler yeni gelmesine rağmen tuvaletler kullanılamaz durumda idi. Tuvaletlerde tıkanıkların yaşanması ayrı bir sıkıntı oluşturdu.

Yolculardan Mehmet Emir, "Koltuklar sadece oturanlar için rahat ve konforlu olsa da, Aşırı izdihamdan dolayı çalışan klimalar etkisiz hale geldi ve insanlar hava alamaz duruma düştüler. Öğrenciler de yaşadıkları imtihan stresinin ardından, pastırma şeklinde Ödemiş'e dönmeleri ve yorgunluktan ayakta uyumaları dikkat çekti. Devlet Demiryolları yetkililerinin imtihanların olduğu günlerde, bayramlardaki gibi ek sefer koymaları, Öğrencilerin ve vatandaşların daha huzurlu yolculuk yapmalarını sağlayacaktır. Bunu bir vatandaş olarak yetkililerden istiyorum" dedi.

haber: Ebru TEKE

Editör: Haber Merkezi