HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Filiz İnşaat’ın kurucusu Esat Filiz, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans eğitiminin ardından Yapı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını da tamamlayarak, iş hayatına İnşaat Yüksek Mühendisi olarak sürdürüyor.

Temsil ettiği sektörün sorumluluklarının bilincinde ve müşteri memnuniyeti ile inşaatlar yaptıklarını kaydeden Esat Filiz AVM Projesi ile diğer inşaat firmalarından farklı olarak kente istihdam kattıklarını söyledi. Esat Filiz, “Tire’de bir AVM’nin eksik olduğunu düşündük. O dönem AVM’ler hızla açılıyordu. İmarın da buna müsait olduğunu gördüm ve Tire Park AVM arsasını 2010 yılında satın aldık. 2012 yılında inşaata başladık. Altı otopark üst 2 kat AVM ve üstünde de 28 daire bulunmaktadır. Projenin tamamlanması 18 ay sürdü. Tire’nin ilk AVM’si oluşuyla endişelerimiz vardı ama iyi tepkiler aldık. Her yıl özel kutlamalar yaparak 4 yılı bitirdik. Tire Park AVM’den sonra Faik Tokluoğlu Bulvarı’nda kiralar ve ev fiyatları arttı. Ekonomik katkıda bulunuldu ve istihdam da yaratıldı. Geçen yıl bowling salonu da yaptık. Her sene yenilik eklemeye ve sosyal aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Gelecek yıllarda Ödemiş’te ya da İzmir’de bir büyük proje yapabiliriz. Ya da Tire’de eksik olan bir şeyi yapmak isteriz” dedi.

Önce müşteri memnuniyeti
Filiz İnşaat ilçede devam eden 8 projesi ile ‘Önce müşteri memnuniyeti’ diyerek teknoloji desteği ile sektörde yaşanan gelişmeleri ve son yenilikleri sürekli takip ederek çalışmalarını güncel tutmaya devam ediyor. Bu güne dek 300 daireyi tamamladıklarını kaydeden Esat Filiz, “Şu an 8 projemizin yapımına devam ediliyor ve yeni başlayacak olanlar da var. Bizim için önce müşterinin memnun olması gerekiyor. O eksik bu eksik olmamalı. Müşteri memnun olursa yaptığımız işten keyif alıyoruz. Mimarilere önem veriyoruz. Her yaptığımız inşaatın ayrı bir havası oluyor. Kompozit kaplama ve giydirme cephe gibi yenilikler bu sene revaçta. Biz hep kaliteliyi ve yenilikleri takip ederek çalışıyoruz. Bu işin okulunu okuyup, inşaat mühendisi olarak bu işi yapmak başka” dedi.

Bu bir dönüşüm ama kentsel dönüşüm değil
Tire’de kentsel dönüşüm adı ile eski bir binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması ile ilgili de konuşan Filiz, “Kentsel dönüşüm, eski bir evi alıp yıkıp yeniden yapmak değildir. Bu bir dönüşüm ama kentsel dönüşüm değil. Kentsel dönüşüm yasası bu değil. Kentsel Dönüşüm için büyük alanlar gereklidir. Belediye işbirliğiyle eski yapılı büyük parseller alınarak, depreme dayanıklı olmayan evler yıkılıp yerlerine yeniden imar düzenlemesi yapılarak otopark, sosyal alan, okul ve yeşil alanları ayrılarak kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Kentsel dönüşümün amacı budur. Tire’de böyle alanlar çok var. Bu şekilde eski binalar tek tek yıkılıp yapıldığında bitişik nizam olduğu için etrafı açık evler olmuyor. Bizim aşağıda yaptığımız yeni evler ferah 4 bir tarafı açık. Şehir de aşağı kaydı. Yukarılarda insanlar azaldıkça otopark yerleri belirlenerek yol çalışması ile o bölgede kentsel dönüşüm olabilir” dedi.



Editör: Haber Merkezi