HABER: AYŞE AKYÜZ


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri yapıldı. Yapılan etkinliklere Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Ödemiş Cumhuriyet Ortaokullu Müdürü Ali Gül, Ödemiş Çapacızade İlkokullu Müdürü Ayhan Sümengen, Öğretmenler, okul aile birliği başkanları, öğrenciler ve veliler katıldılar. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması Ödemiş Müftü Mustafa Bilgiç tarafından yapıldı.

Ödemiş Müftüsü Bilgiç; “Bizlerin bu topraklar üzerinde yaşama nedenimiz büyüklerimizdir. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Kendi için istediğini başkası için istemedikçe olgun mümin olamazsınız diyerek, bize birlikte yaşamanın formüllerini gösteren peygamberimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu okul öyle bir okul ki velilerimizi sanata müdahil eden, onları ortak edip aynı zaman da eğitimi iletişime döndüren, öğretmen öğrenciyi, öğrenci öğretmeni eğitir şeklinde istisnai okullardan bir tanesi onun için en son tiyatroyu icra ederken velilerimizden harika bir tiyatro gösterimiz izledim. Güzel çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından, İnönü İlkokulu öğrencileri ilahi grubu ve semazen ekibi tarafından gösterdi de bulunuldu. Öğrencilerin gösterileri sırasıyla; Hz. Muhammed’din hayatını anlatan şiir okumaları, Yalancı Çoban isimli tiyatro oyunu, Yalan söyleyen çocuğun hikâyesinin anlatıldığı tek kişilik stendap gösterimiz ve halk oyunları gösterimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi