HABER: YÜKSEL BALCI

        Çarşamba günleri, yemek nöbeti olan öğretmen, evinde kendi elleriyle hazırladığı yemekleri okula getiriyor. Öğretmenler odasında kurulan masada, okulun tüm öğretmenleri yanında, diğer okullardan davet edilen okul müdürlerine de,    yemek ikram edilerek, bu güzel gelenek,   paylaşılıyor.

Öğretmenler,  yaptıkları yemekleri anlatarak, birbirlerinden yemek çeşitlerini öğreniyorlar.  Eğitimciler okulda birlik, beraberlik, dayanışma modelini uygulamamın keyfini çıkarıyorlar.

Ödemiş İnönü İlkokulunda, öğretmenler arasında tam bir dayanışma var.  Okul müdürüyle birlikte 9 eğitimci, birlik beraberliğin örneğini yaşıyorlar. Öğretmenler çarşamba günlerini okulda birlikte öğle yemeği yeme günü olarak belirlemişler. Aylık yapılan yemek listesine göre, nöbeti alan kadın eğitimciler evlerinde hazırladıkları birbirinden güzel yemeklerle okula geliyorlar. Erkek öğretmenlerde, eşlerine hazırlattıkları yemeklerle okula geliyorlar.  O gün yemek getirme işini üslenen eğitimci,  öğle tatilinde, öğretmenler odasındaki masa üzerine getirdikleri yemekleri birbir dizerek, okuldaki tüm arkadaşlarına servis yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.   300 mevcutlu okulda, okul müdürü Ayşe Soysal, öğretmen Berrin Varman, Süleyman Soysal, Sevilay Başak, Tanju Samancı, Gülaştı Erkan, Serpil Dağezen, Sevil Tekin, Alper Köklü yemek nöbetçisi oldukları Çarşamba günleri yemeklerini en güzel şekilde hazırlayıp, arkadaşlarıyla birlikte ve dışardan gelen konuk okul müdürleriyle yemek yeme mutluluğunu yaşamaktadırlar.  Öğretmenler ve okul müdürü konuyla ilgili şöyle konuşuyor, “ Gülaştı Erkan’ ’İnönü İlkokulu Sınıf Öğretmeniyim biz her Çarşamba günü Öğretmen arkadaşlarla yemek getiriyoruz bazen aperatif bazende zengin bir menü oluyor. Birlikte paylaşarak karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Çokta Mutlu oluyoruz. Burada hep birlikte yemenin keyfini yaşıyoruz. Önceki yıllarda da devam ediyordu. Bu alışkanlığa bu senede yine aynı şekilde devam ediyoruz.”

İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal “ Biz İnönü ilkokulu Öğretmenleri olarak, geçen yıldan bu yana geleneksel hala gelmiş olan her çarşamba günleri yemeğimiz var. Çarşamba günüleri yediğimiz yemekler, öğretmen arkadaşlar tarafından evde hazırlanıp getiriliyor. Burada yapmıyoruz. Evde hazırlıyorlar hata bazı arkadaşlar sabah hazırlıyorlar. Okula getiriyorlar birlikte bir paylaşım içinde bulunuyoruz. Birlikte hareket edebilmenin birlikteliğin bir sembolü oluyor bu. Çarşamba yemeklerimiz hatta birçok okulda bile dile getirilmiş vaziyette. İnönü İlkokulu’nun Çarşamba yemekleri meşhurdur. Biz yakın çevremizdeki okul Müdürlerimizide davet ediyoruz. Bu yemeklerimize zaman zaman onlarda katılıyorlar. Bu şekilde çevremize kendi eğitim camiamıza örnek olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarla güzel bir zaman geçiriyoruz.’’

Serpil Dağgezen, “4 C sınıf öğretmeniyim okulumuza bu sene atandım İnönü ilkokuluna arkadaşlar arasında Çarşamba yemeği geleneksel hale gelmiş bende katıldım hep beraber bir liste yapıyoruz Çarşamba günleri kendi evimizde hazırladığımız yemeklerle burada arkadaşlarımızla hoşça bir vakit geçiriyoruz. Hem değişik menüler alıyoruz birbirimizden arkadaşlığımız bu sayede daha güzel pekişiyor. Okulumuzda çok güzel dostluk içinde güzel bir ortam var. Örneğin bugün ben Çarşamba yemeğinde acılı biber kızartma, kabak mücver ve yoğurt getirdim. Kendim Hazırladım nöbetleşe bu şekilde devam ediyoruz.’’ 

Editör: Haber Merkezi