Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü İlkokulu işbirliği ile öğretmen ve öğrenciler tarafından, Mevlana Haftası dolayısıyla okulun bahçesinde etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, Ödemiş Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fehmi Yeniay, Tapu Müdürü Ethem Yalçın, İlçe Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, Ak Parti İlçe Teşkilatı katıldı.

Program, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal günün anlam ve önemini Belirten konuşma yaptı. Ardından, öğrenciler Mevlana'yı anlatan konuşma yaptılar. Koro eşliğinde, Semazen gösterileri sundular. Etkinlik sonunda, Okul velileri arasında yapılan şiir okuma yarışmasında dereceye giren velilere çeşitli ödüller verildi.

Şiir yarışmasında birinciliği Ayten Dikilitaş, ikinciliği Elvan Yay, üçüncülüğü ise Hatice Keskin aldı. Ödüllerini de İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel taktim etti. Ödemiş Milli Eğitim Müdürü Murat İçel burada yaptığı konuşmada şunları söyledi, "İnönü İlkokulumuzun Mevlana'yı anma sevgi ve hoşgörü haftası dolasıyla hazırlamış olduğu bu programa katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kocaman bir teşekkürü de bu anlamlı günü ve Hazreti Mevlana’yı bize tekrardan bu programla hatırlattıkları için başta Okul Müdürümüz, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimize çok çok teşekkür ediyorum.

Hz Mevlana bildiğiniz gibi, Dünya çapında bilinen saygı duyulan ünlü bir tasavvuf ehlidir. Yazdığı eserlerinde, bizlere temeli Allah sevgisine dayalı olan tüm varlıkları nasıl sevmemiz gerektiğini işlemiştir. Biliyorsunuz yazdığı mesnevi divani kerim gibi sayfalarca dolu eserlerinde insanlara bu sevgiyi öğretmeye çalışmıştır.

Sevgili öğrencilerimiz de zaten burada bizlere "Gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel",

Ama gitme, kaybolma, kendini değiştir. Kendinde bir değişim başlat. Bu mesajı bizi burada çocuklarımız ziyadesiyle fazlasıyla verdiler.

Ben onların hepsinin gözlerinden öpüyorum teşekkür ediyorum" dedi

HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Editör: Haber Merkezi