İnönü okulunda sıralar yeniden boyanarak pırıl pırıl oldu

 Okulların üç aylık yaz tatilinin de son günlere yaklaşılırken, Milli Eğitime bağlı okullarda da yoğun bir çalışma temposu var.

Uzun ve yoğun geçen eğitim ve öğretim yılının ardından okulların yıpranan sıra, masa, sınıfların bakım ve onarımı, boya işlemleri ile ilgili çalışmalar Ödemiş’te okullarda sürdürülüyor.

Bu çalışma kapsamında Ödemiş İnönü İlkokulunda da öğrencilerin öğrenim göreceği sıralar bakımdan geçirilip yeniden cilalandı, bakımları yapıldı. Kırık olanlar tamir edildi. Sınıfların boya ve sıva işlemleri yapılarak 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürü Yunus Ergin şunları söyledi, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tüm okulların sıralarının bakım ve onarımı ile ilgili ihalesinin ardından bu çalışmalar yapılmakta. Ancak ödenek yetersizliğinden dolayı bir kısım bakım onarımları biz yaptırmaktayız.  Milli Eğitim, Okul Müdürlüğü ve Okul aile birliği işbirliği ile bakım onarım, temizliği ve boyasını yaptırıyoruz. Hem ekonomik katkı sağlıyoruz, hem de tasarruf sağlıyoruz. Ayrıca devletimizin mallarını da bakım onarım yaparak hem korumuş, hem de ömrünün uzamasını böylece sağlıyoruz. Çocuklarımız tertemiz sıralarda ve sınıflarda okumalarını sağlamış olacağız. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyoruz. Okulumuz 4+4’ten sonra bölgesinde tekrar eski günlerine dönme noktasında hızla ilerleyen bir okul. Ekibimizle, Öğretmenlerimizle, Velilerimiz ve Okul aile birliğimizle birlikte güzel bir atmosfer yakaladık.  Hatta şöyle bir tabir kullanıyoruz, “Efsane geri dönüyor” diye. Buraya emeği geçen herkese, okulumuzdan mezun olan belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi