HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Programa Halk Eğitimi merkezi müdürü Yunus Ergin Cumhuriyet Ortaokulu müdürü Ali Gül Çapacızade İlkokulu müdürü Ayhan Sümengen ve müdür yardımcısı Mehmet Bozdoğan ve veliler katıldılar.

 İnönü İlkokulu Müdürü Ayşe Soysal” Hatırlayacağınız gibi sıcak bir temmuz akşamında sıcak bir gelişme yaşadık, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz kalplerimizde yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Onları gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da verdiği cevabı 15 Temmuz’da da vermiş Çanakkale destanını bir kez daha yazmıştır.

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, karşılarında Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen istiklali ve istikbali için direnen bu toprağın evlatlarını gördüler ve hüsrana uğradılar. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir.

Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi: “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.”

15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun. “dedi 

Editör: Haber Merkezi