Haber: Nazif Harupçu

Kemer Muhtarı Mehmet  Şahinli “İmamımızı geri istiyoruz, 186 imzalı dilekçe verdik. İmamızı geri getirene kadar mücadele edeceğiz”

Ödemiş’e bağlı Kemer Mahallesinde 6 yıldır görev yapan Camii İmamı Ethem Yörük’ün hakkında bir vatandaş tarafından şikâyet edilerek, Kiraz ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesine tayin edilmesinin ardından Kemer Mahallesi köylüleri ayaklanarak imamlarının geri getirilmesi için imza kampanyası düzenlediler.

Pazartesi günü Kemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahinli ve 10 civarında köylü ile birlikte Ödemiş Müftülüğüne geldiler. Müftülük yetkilileri de tayinin İzmir İl Müftülüğünce yapıldığını ve tayin tebliğinin de taraflarınca yapıldığını ve bu konuda yetkilerinin olmadığını ve tayinin rutin bir tayin konusu olduğunu dile getirdiler.

Kemer Mahallesi Muhtarı Mehmet Şahinli ’de şunları söyledi, “Kemer Mahallemizde 6 yıldır görev yapan imamımızın sebebini bilmediğimiz nedenle tayin edilmesinden dolayı hepimiz bu olaya üzüldük. 6 yıldır köylümüzle uyum içinde çalışan ve çocuklarımıza, eşlerimize Kuran-ı Kerim öğreten, dini dersler öğreten ve sürekli halkımızla iç içe olan bir din görevlisinin aniden başka bir ilçeye tayin edilmesini kabul etmiyoruz. Ne bizim görüşümüz nede bir vatandaşın görüşü alındı. Hakkında şikâyet yapılmış, ne şikâyeti olduğunu bile bilmiyoruz. Köylülerimizin hepsini topladım ve İmam hakkında şikâyetçi olan var mı? Diye, kimsenin haberi bile olmadığını tespit ettik. Bizde imamımıza sahip çıkarak 186 imzalı dilekçenin bir tanesini Ödemiş Müftülüğümüze verdik, Bir tanesini de İzmir Müftülüğümüze vereceğiz. Gerekirse Valiliğe çıkacağız. Köylülerimiz 8-10 traktöre binerek müftülüğün önüne geleceklerdi. Ben gelmelerini zor engelledim. Köylülerimizi temsilen 8-10 kişi biz geldik. Sonuç alıncaya kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Kemer Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Özkurt, “İmamımıza şikayette bulunmuşlar. Ama bizim hocamızdan hiçbir şikâyetimiz yok. Biz gitmesine karşıyız. Hocamızın tekrar köyümüze geri gönderilmesini yetkililerden istiyoruz. Bizim köylüler olarak hiçbir şikâyetimiz yok. Çünkü herkese sorduk, kimse şikâyetçi değil iken, neden tayin edildi, anlam veremedik” dedi.

Editör: Haber Merkezi