İslam âleminin en büyüklerinden İmami Birgivi Mehmet Efendi’nin mezarının Birgi’de olmasından dolayı yıl içinde ve özellikle Ramazanda Kadir Gecesi’nde ziyaretçi akınına uğrayan İmamı Birgivi içinde ve dışında çalışmalar yapılarak gerekli tüm önlemler alındı.

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yapabilmesi için bir taraftan temizlik çalışmaları ve mezarlıklarda ot temizliği yapılırken bir taraftan da otoparkların düzenlenmesi, asfalt ve kaldırım düzenlemeleri ve alanın ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Kadir Gecesinde ortalama 500 aracın geldiği göz önünde bulundurularak vatandaşların mağdur olmaması için mevcut otopark alanlarında gerekli bakım işlemleri yapıldı. Kolluk kuvvetler işbirliği ile trafik akışının düzenlenmesi de kontrollü bir şekilde yapılması sağlanacak. Bu yıl 23 Temmuz Çarşamba akşamına denk gelen Kadir Gecesi’nde, din görevlileri tarafından Kuranı Kerim okunarak, mevlid ve ilahiler okunacak. İbadetlerini İmamı Birgivi’de gerçekleştirecek vatandaşlara belediye tarafından ikramlarda bulunacak.

Kadir Gecesinin İslam alemi için büyük önem taşıdığını ve nimetlerin bol olduğunu ifade eden Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “Rahmet ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Maddi ve manevi güzelliklerin yaşanacağı mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor,  tüm İslam alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi