HABER: AYŞE AKYÜZ

    Ödemiş Cumhuriyet Ortaokullu, Ödemiş Kent Konseyi, Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Ödemiş’te ilk kez Matematik Olimpiyatı düzenlendi.  Çok sayıda öğrencinin katılımıyla düzenlenen matematik olimpiyatı Ödemiş Belediyesi Kongre ve Nikâh Merkezi’nde yapıldı.

      Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Ödemiş Cumhuriyet Ortaokullu Müdürü Hüsnü Uysal bir konuşma yaptı. Uysal, “Matematik olimpiyatları sizin katkılarınızla büyüyecek. Matematik olimpiyatlarını tüm Küçük Menderes Havzasında matematik yarışmasına dönüştürmek istiyoruz. Tarihini de π=3,14 olduğu için bizde olimpiyatları üçüncü ayın 14’de düşünüyoruz” dedi.  

      Ödemiş ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez “Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği olarak eğitime her zaman katkı sunmaya hazırız. Bu nedenle Matematik olimpiyatlarına öncü olduk. Atatürk’ün sadece savaşlarla değil yaptığı çalışmalarla farklı bir yönünü öğrencilerimize göstermek istedik. Soru kitapçığının arkasına Atatürk’ün Geometri kitabından bir bölümü koyduk” dedi.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mesut Keskin “ Kent konseyi olarak öğrencilerimize matematik olimpiyatında katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Kent konseyi olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Matematik olimpiyatının geleneksel hale gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler matematik sorularıyla terlemeye başladı. Yapılan yarışmanın sonuçları önümüzdeki hafta belli olacak.

Editör: Haber Merkezi