2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı başladı. İlk, orta ve yükseköğrenim kurumlarının bugün açılması sebebiyle Selçuk’ta da bazı etkinlikler düzenlendi.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda çelenk sunum töreni düzenlendi. Çelenk sunum törenine Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.  Törende Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Eğitime yapılan her yatırım önemlidir
İlköğretim haftasının başlaması sebebiyle Selçuk İsabey Okulu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ Eğitim; çağdaşlaşma yolunda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda en önemli adımdır. İşte biz de bu amaç elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Eğitim için yapılan her yatırımın çok önemli bir katma değer yarattığını hepimiz biliyoruz. Gençlerimiz için, öğrencilerimiz için, öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. İlçemizdeki eğitim ve öğretimin iyi bir seviye izlediğini rahatlıkla ifade edebilirim. 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilçemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmasında Atatürk’ün Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdırsözlerine de atıfta bulunan Başkan Bakıcı; “ Bize düşen görev Atatürk’ün izinden gitmek ve öğrencilerimizle birlikte bu izi hiçbir zaman kaybetmemektir. Ne mutlu ki; Bizler Mustafa Kemal’in çocuklarıyız. Ne mutlu ki, bu ulusun evlatlarıyız. Ne mutlu ki Türküz. İyi bir eğitim  öğretim dönemi diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”  diyerek sözlerini noktaladı.
Sınıfları gezdi
İsabey Okulu’nda günün anlam ve önemini belirten resmi konuşmayı Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Dilekli yaptı. İsabey Okulu bahçesinde 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması sebebiyle düzenlenen tören öğrencilerin şiir okuması ve folklor gösterisi ile devam etti. Törenin sona ermesinin ardından Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Dilekli ile Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi. Başkan Bakıcı kendisinin de mezun olduğu İsabey Okulu öğrencilerine iyi bir insan ve yurttaş olma bilinci içerisinde çalışarak; kendileri için parlak bir gelecek inşa edebileceklerini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi