HABER:FARUK ÇARK
 Görme engelliler sınıfı, görme engellilerin rahat eğitim almasını sağlayacak. İstiklal İlkokulunda açılan görme engelliler sınıfında eğitimler Görme Engelliler öğretmeni Nazmiye Karaömer tarafından verilecek. Pazartesi ilk dersler verilmeye başlanırken görme engelliler sınıfının ilk öğrencisi Balım Körpe oldu.

Görme engelliler sınıfı açılmadan bir hafta önce okul yönetimi tarafından engellilere nasıl davranılır, onlara nasıl yardım edilir gibi konularında okul öğrencilerine seminer verildi. Açılan görme engelliler sınıfında verilen eğitimle kabartma yazı kullanarak (Braille) okuma yazma, matematik, müzik, hayat bilgisi derslerinin yanı sıra bağımsız hareket becerilerinin kazandırılması ve okulda eğitim gören diğer öğrencilerle aynı ortamda eğitim görerek kaynaşmalarının sağlanması amaçlanıyor.

İstiklal İlkokulu’nda açılan görme Engelliler sınıfına gelen öğrenciler tuvalet ihtiyacını giderme, yemek yeme, oturma gibi temel bazı becerileri daha kolay kazanacak. İstiklal İlkokulu bünyesinde açılan engelliler sınıfında öğrencilere verilecek verilecek her türlü ekipman için destek bekleniyor.

Eğitim görmeye başlayan 3 öğrenci de yeni gelecek olan arkadaşlarını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi