YEREL HABER AĞI
Türkiye’de öncelikle huzurun sağlanması gerektiğini anlatan Doğan, “Liderlerin televizyona çıkıp demokratik olgunluk içerisinde tartıştığı o günleri çok özledik” dedi. 2.5 yıl Balçova MHP İlçe Başkanlığı görevini yürüttükten sonra İYİ Parti’ye geçen Doğan,  Türk insanının AKP, MHP ve CHP’de arasında yaşanan kısır döngüden sıkıldığını belirterek, “İlk defa bir umut var” dedi.

Çocuklarım ‘Ülke bu hale gelirken siz ne yaptınız diye sordunduğunda…’
İzmir’in şirin ilçesi Balçova’da 28 Aralık 2014 tarihinde MHP İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan İzmirli Avukat Ülkü Doğan, 2.5 yıl boyunca başarılı çalışmalara imza attı. Siyasete giriş süreci hakkında bilgi veren Doğan, “Eşimle akşamları evde oturduğumuz yerden televizyondaki yorumcularla kavga ediyorduk. Ancak herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini düşündük. Çocuklar yarın, ‘Ülke bu hale gelirken siz ne yapıyordunuz’ diye sorsa, ‘Biz oturup televizyon karşısında tartışmacılarla kavga ediyorduk’ diyemeyeceğimiz için ‘Bir şeyler yapalım’ kararını verdik. Bu şekilde siyasete girdim” dedi.

MHP’den neden ayrıldım ?
İlçe başkanı olduktan sonra art arda seçimler (7 Haziran, 1 Mayıs, Referandum) yaşadıklarını ifade eden Doğan, “7 Haziran seçimlerinde muhalif vatandaşlar için umut verici sonuç alındı. İlk defa AKP’nin oy oranlarının düştüğünü gördük. Ancak o dönem o fırsat gerektiği gibi değerlendirilemedi. Bunda tüm partilerin hatası vardı. 7 Haziran seçimlerinden sonra ciddi bir terör atağı yaşandı. Parti içerisinde de parti içi huzursuzluklar başladı. 1 Kasım seçimleri geleceği için kimse bunları dillendirmedi. 1 Kasım seçimleri bizim için ciddi bir kayıptır. Oy oranımız ve milletvekili sayımız düştü. HDP’nin vekil sayısının altında kaldık. Bu durum bize gönül veren insanlar için kalp kırıklığına neden oldu. 1 Kasım’dan sonra kurultay yapılabilmesi için imza toplanmaya başlandı. Bir süre bekledim. Ama genel merkezin  ‘Burada bir sıkıntı var, bu seçim sonuçlarından kimin sorumlu olduğunu bulacağız ve gerekli değişiklikleri yapacağız’ tavrını görmedik. Onun yerine daha çok baskı görmeye başladık. Böyle olunca kurultay için Meral Akşener ve diğer adaylara imza verdim. Parti içi demokrasiye de sonuna kadar inanıyorum. Ülkemizde demokrasi olmalı. Parti içerisinde demokrasi ile başlar her şey. Kendi partinizde demokrasi yoksa ülkeye nasıl getireceksiniz” dedi.

Liderlerin TV ekranlarında tartıştığı günleri özledik
 “Türkiye’nin çok sorunu var ancak en başlıca sorunu huzur. İnsanlar uzun yıllardır gergin” diyen Doğan, “90’lı yıllarda siyaset çok farklıydı. TV programlarında liderler (Tansu Çiller, Alparslan Türkeş)  biraraya gelip, vatandaşların gözü önünde projelerini anlatır, tartışırlardı. Şimdi ise liderleri bir araya getirmek mümkün değil. O dönemi çok özledik. Zamanın gençlerine gerçekten üzülüyorum. İnsanların birbirlerini dinledikleri, fikirlerine saygı duydukları bir siyasi atmosferimiz vardı. AKP safları sıklaştırmayı hedefliyor. Bir kendi seçmen grubu var bir de karşı taraf var. Ötekisinden oy alma çabası yoksa karşı tarafı kötülüyor. Benim üst kat komşumun, her gün merhaba dediğim bakkalımın hangi partiden olduğu önemli değil.  Şimdi siyaset yüzünden insanlar birbirine düşmeye başladı. Siyaset yüzünden birbirini kıran insanlara “Bunu hiç konuşmasanız olur mu” diyorum. Siyaset bizi bölmek için geliştirilmiş bir alan değil. Ülkeyi daha iyi yönetecek insanların, kadroların bulunması amacıyla oluşturulmuş bir kurumdur. Dolayısıyla insanların AKP zihniyetinden insanların uzaklaşması gerekiyor. Sürekli gerginlik, sürekli seçim, sürekli yeni gündem” diye konuştu.

Meral Akşener
Türkiye’nin huzura ihtiyacı olduğunun altını çizen Doğan, şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in çok değişik bir siyasi profili var. Cesur ama bir yandan da ana şefkatiyle yaklaşan bir yönü var. Sayın Akşener’in samimiyeti halkımızda da karşılığını buluyor. Sekiz aylık bir partinin bu kadar çok ilgi görmesi, il ve ilçe yönetiminde adayların yarışması, partinin bu kadar çok sevilmesinin nedeni inanın çok büyük bir oranla Meral Akşener’in başarısıdır. Şahsen de tanıdığım Meral Akşener, çok samimi bir insan, sizin bizim gibi. Sayın Genel Başkanımızın televizyonda ya da mitingde konuşurken korkusuzluğunu, cesurluğunu da görebiliyor, keşfedebiliyorsunuz”

 Kısa sürede ciddi üye sayılarına ulaştık
Türk insanının AKP, MHP, CHP’nin politikalarından, aralarındaki kısır döngü siyasetinden sıkıldığını anlatan Doğan, şunları söyledi:

“İlk defa bir umut var. Bunu bana CHP’liler da söylüyor. ‘İlk defa bir seçim sonucundan ümitliyiz’ diyorlar. Çünkü Meral Akşener bize ümit veriyor. Genel Başkanlık divanımızdaki her isim çok kıymetli ve başarılı. Koray Bey çok iyi bir teşkilatçıdır çok uzun yıllardır siyasette. Şuan çok iyi bildiği işi yürütüyor. Ümit hoca zaten alanında çok uzun yıllardır araştırma yapıyor. Çok ve ciddi bir bilgi birikimine sahip. Bizim vitrinimiz Akşener, ekibimiz de çok iyi. Hem il hem de ilçe teşkilatlarımızda başarılı, vizyon sahibi kişilerden oluşan kadrolarımız var. Genel Başkanımızın İzmir mitingleri çok kalabalık geçti. İzmirli seçmen siyasi fikrini önemsemeksizin Meral Akşener için mitinge geldi. Çünkü onlar da ilk defa Türkiye’de bir şeyin değişebileceğini görüyorlar. Akşener’in bir şeyleri yapabileceğini gördükleri için artık korkmuyorlar. Kısa sürede çok ciddi sayıda üye sayılarına ulaştık. Hepimiz gönüllüyüz. Tamamen gönüllülük esasıyla geliyoruz. Eşimizi, işimizi çocuğumuzu bıraktık”

Editör: Haber Merkezi