HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Uzakta Değilim, Uzat Kitaplarını” başlıklı ilçe projesi kapsamında İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Kardeşine El Ver Projesi” ile işbirliği yaparak bir kitap toplama kampanyası başlattı.


Gaziemir İlçesi okullarından Gaziemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir Ticaret Odası İlkokulu, Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu, Gaziemir Anafartalar İlkokulu, Dedeoğlu Ortaokulu, Sabiha Gökçen İlkokulu, Rota Koleji, Ege Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları kitap toplamanın yanında oyuncak, kırtasiye malzemeleri ve kıyafet de toplayarak “Kardeşine El Ver” projesinin yürütüldüğü Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesine getirdiler. 


Gaziemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Öznur Topbaş, Okul Müdür Yardımcısı Leyla Çakıcı “Kardeşine El Ver Projesi” yürütücüleri Zehra Öner ve Gülin Çuğun
ve Melis Hallum toplanan tüm kitapları ve malzemeleri kolilere koyarak Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman’ın da katılımıyla Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki köy okullarına teslim etmek üzere yola çıktılar.


Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü makamında ağırlayan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman ve Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Öznur Topbaş’a çiçek takdim etti, desteklerinden dolayı katkı sağlayan tüm okullara, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.


Daha sonra Ödemiş Çapacızade İlkokulu’na gidilerek kitapların ve malzemelerin dağıtımı yapıldı. Yardım için uzanan eller bu defa kitaplar oldu ve öğrencilerin gözlerinden okunan salt mutluluktu.


Proje ile ilgili detaylar:

Proje Adı: Uzakta Değilim, Uzat Kitaplarını…

İçerik: Yardımlaşma ve dayanışma için hedef çok uzaklarda aranmamalıdır. Bazen en yakınımızdaki yardıma ihtiyaç duyanları görmek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle biz yaşadığımız ilin sınırları içinde bir dayanışma örneği sunmak ve yakın çevremizdeki kardeşlerimize kitaplarla uzanmak istedik. Bu nedenle, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçeler arası bir dayanışma hareketi başlatmak amacıyla ilçemizdeki tüm okulların dâhil olacağı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyoruz. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği Ödemiş İlçesinde kitaba ihtiyacı olan köy okullarına ilçe olarak destek vererek ilçeler arası bir dayanışma örneği olmak istiyoruz. Bu bağlamda proje kapsamında tüm okullarımızı yapacakları küçük bir katkıyla sosyal sorumluluk paylaşmaya davet ediyoruz.

AMAÇLAR:

•             Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

•             Kitap toplayarak belirlenen ilçedeki kardeş okullara kitap göndermek.

•             Öğrencilerimizin, ailelerinin ve öğretmenlerinin bir arada hareket edeceği bu projeyle toplum duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak

•             Yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini kavratmak

•             İyilikleri çoğaltmak

•             İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başarılı bir şekilde yürütülen “Kardeşine El Ver” başlıklı sosyal sorumluluk projesine destek olmak ve yaygınlaştırmak

UYGULAMA AŞAMASI:

Bilindiği üzere, Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi, yürüttüğü “Kardeşine El Ver” projesiyle birçok köy okuluna kitaplar ulaştırmakta, yeni kurulan kütüphanelere destek vermektedir.  Ödemiş ilçesindetespit edilen köy okullarında kitapları olmayan öğrenciler için, aynı projeyi ilçe çapında genişleterek kitap toplama kampanyası düzenlenecektir. Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kampanyaya tüm okullarımızın destek vermesini hedefliyoruz. Okullarımızın topladığı kitaplar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesinde bir araya getirilecektir ve oradan da Ödemiş ilçesindeki köy okullarına gönderilecektir.

Okulların oluşturduğu kitap kolilerinin toplanacağı yer: İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi

Kitap yaş grubu: İlkokul öğrencilerine yönelik hikâye kitapları

Editör: Haber Merkezi