İçişleri Bakanlığının Vatandaşla Buluşma konulu yazıları gereği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde, bugün vatandaşlar ile bir araya gelindi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel ve beraberinde şube müdürleri Yakup Çakır ve Hasan Çorak ile birlikte Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İmam Hatip Ortaokulunda “ Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları okul zümre başkanları Okul Aile birliği yöneticileri ve üyeleri bir araya geldiler.

Yapılan buluşmada İzmir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen toplantı da, Ödemiş İlçe Milli eğitim müdürlüğü, vatandaşla karşılıklı olarak fikir alış verişinde bulunup istişare gerçekleştirdiler. Yapılan toplantıda ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel yapılan toplantıda açılış konuşmasının gerçekleştirirken konuşmasında “Bu toplantı ilk kez gerçekleştirilmektedir. İçişleri Bakanlığının talimatıyla bu toplantılar her ay farklı yerlerde farklı gruplarla yapılacaktır. Amaç kurumları vatandaşlarla bir araya getirerek kurumu ilgilendiren hususlarda vatandaşların fikrini almak kültür alış verişinde bulunmak ve samimi bir ortam yaratmaktır.İlçemizin nüfusu il düzeyinde bir yoğunluğa sahip olduğu için tüm velileri yapılan bu toplantıya çağıramadık. Buna istinaden velilerimizi temsil eden okul aile birliği başkanlarını davet ettik’’ dediler.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel konuşmasının devamında ise “Eğitimin temel taşları Öğretmen, Öğrenci ve Velidir. Her okulun bir kültürü olmalı. Bu nokta da siz okullara vereceği destek çok önemlidir. Eğitim öğretim adına kardeş okul belirleyip yardım anlamında iyi örnekler var. Bunların devamlılığı bizim için son derece önem arz etmektedir.” dedi.

“Eğitim ilk olarak aile de başlar”

Eğitimin ilk olarak aile de başladığını dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz konuşmasının devamında ise “ Eğitim bilindiği üzere ilk olarak aile de başlar. Ailelerin de eğitimi çok önemlidir. Çünkü aile olarak ne kadar bilgili, kültürlü ve bilinçli olursak çocuklarımızın gelişi ve eğitimi o kadar da güzel olur.

Öz bakım becerilerinin, bilgi, beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi çok önemlidir. Bu nedenle öğretmenlerimize bu konuda çok iş düşüyor. Eğer siz veliler de çocuğunuzun eğitiminde aktif rol oynarsanız, öğretmenin üzerindeki yükü hafifletir, eğitim ve öğretim de daha verimli hale gelir. Bu yüzden öğrencilerimizin okul öncesi eğitimi çok önemlidir. Ve yaygın hale getirilmelidir” dedi.

Murat İçel “ Okuma yazma insan hayatının en önemli değişikliğidir.”

İlçe Mili Eğitim Müdürü Murat İçel konuşmasının devamında “Okuma yazma insan Hayatının en önemli değişikliğidir. Çünkü Teog gibi, Üniversite sınavları gibi akademik başarıları ölçen tüm sınavlar okuduğunu anlama ve kavrama temellerine dayanır.

Her fert bizim için önemlidir. Şu an 8. Sınıfa kadar gelen ama okuma yazma da, zorluklar çeken öğrencilerin tespiti yapılmıştır. Bu öğrenciler de bizim için önemli olduğu için gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.

Yakın geçmişte farkındalık oluşturmak için, Uşak Üniversitesi ile bir seminer düzenledik. Gelecek günlerde de protokol imzalayarak, bu farkındalık seminerlerini iş birliği doğrultusunda sıklıkla tekrarlayacağız.’’

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Teog konusuyla ilgili olarak son iki yılda “ Üniversite sınavlarında olduğu gibi Teog sınavlarında da önemli başarılara ekip olarak imza attık. Daha da yükselmeyi hedefliyoruz. 2016 Nisan ayındaki sonuçlara göre ilçemiz 30 İlçe arasında 12. Sıraya kadar geldi.

Yine Kasım 2016 da yapılan Teog sınavlarında da ortalamamız yükselmeye devam etmiştir. Üniversiteye yerleşme başarımız da artmaya devam ediyor. Ancak üniversite sınavları ÖSYM ye bağlı olduğu için veriler bize zamanında ve tam olarak gelmiyor’’ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz geniş kapsamlı toplantıda Milli Eğitim ve Okullarda yaşanan bir takım sorunlara da değinirken bu konuyla ilgili olarak “ İlçemizde İkili eğitim sorunu mevcut, 2019 yılına kadar Okullarımızdaki fiziksel yeterliliği sağlayarak tam gün yani tekli eğitime geçmemiz hedeflenmektedir.

Aynı zamanda adrese dayalı kayıt sistemimiz var. Bazı okullarımız o çevredeki nüfusun yoğun olmasından dolayı kayıtların da fazla olduğu görüldü. Bazı yerlerde ise, nüfusun daha seyrek olmasından dolayı sınıf açmakta zorlanıldı. Bunun asıl sebebi ise adres değişikliği yaparak okulun daha iyi eğitim verdiği gerekçesiyle farklı okullara kayıt yaptırmaktır.

Herkes kendi adres alanındaki okula kaydını yaptırırsa ikili eğitim bir nebze de olsa bertaraf edilir. Ailelerin bu konuda duyarlı olması gerekir.

Tekli eğitime geçmek için bina gerekiyor. Ancak Ödemişte kamu arazisi bulunmamaktadır. Şahıs arazilerinin de kamulaştırılması gerekiyor. Fakat bu Zafer mahallesi gibi yerlerde oldukça maliyeti yüksek.

Okul Aile Birliğinin önemini kendi yaşadığım bir örnekle anlatmak istiyorum. 2011 yılında ilçemizde açılan Fen Lisesinin kurucu müdürü olarak görev yaparken müdür yardımcımız ve öğretmenlerimiz henüz yoktu. Sadece 2 yardımcı hizmetli personelimiz ile görevimizin başına geçtik. Ancak teşekkül ettirmiş olduğum Okul Aile Birliğimiz ile büyük işler başardık. Bu gibi örneklerin çoğalması için siz değerli okul aile birliği yöneticileri okul yönetimiyle birlikte el ele vererek çok güzel çalışmalara imza atabiliriz” diyerek Okul Aile Birliğinin eğitim ve öğretimdeki önemini belirttiler.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel 15 Temmuza da vurgu yaptılar. ‘’ Akademik olarak başarılı olan ve fiziksel olarak iyi okullarda okuyan ancak hain terör örgütü fetönün aklına akıllarını kiralamış, vatan, millet, bayrak, din, birlik ve beraberlik gibi manevi değerleri benimsememiş, özümsememiş, ismi Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin olan, bu vatanın ekmeğini yiyen, suyunu içen kendini bilmez, hadsizler ve hainler; yine isimleri Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma olan kendi vatandaşlarına, kardeşlerine namlularını çevirmişler ve ateş açmışlardır. Dolayısıyla çocuklarımıza öncelikle manevi değerleri vermeli ve aşılamalıyız.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Çakır ise “ Milli eğitim de işlerin yürütülmesinde insan kaynakları çok önemlidir. Bende insan kaynaklarından sorumlu şube müdürü olarak görevimin başındayım.

Bu yüzden işbirliğine büyük önem veriyoruz. İlçemizde birkaç alan dışında öğretmen eksiğimiz yok. Fazlalığımız bile var. Hem idareci olsun hem de Öğretmen olsun tecrübeli bir kadroya sahip olduğumuz için çok avantajlıyız. Bu yüzden ilçemizin hak ettiği başarıyı elde edeceğini inancım tamdır. İnsan kaynakları olarak eğitimdeki zorlukların giderilmesinde sizlerin fikirleri bizim çok önemli, bazı küçük sorunları büyütmeden kurum içinde okul aile birliği işbirliği ile çözebiliriz. Önümüzdeki dönemde de hizmet alanındaki sorunları en aza indirmeye çalışacağız.”dedi.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Şube MüdürüHasan Çorak ise “Çocuklara öncelikle sevgi verilmelidir. Eğitimin öğretimin hayatın temeli sevgiyle oluşturulmalıdır. Başarı da oluşturulan bu sevgi temelinin üzerine inşa edilir.

Eğitim de başarılı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek eğitim ve öğretimden sorumlu olduğum alanda çok önemli bir amacımızdır. Vatan, Millet, Bayrak, Dil ve Din sevgisi olmazsa olmazlarımızdır. Eğitim bu değerlerin kazandırılmasında en önemli basamaktır.

İlk ve Orta öğretimde manevi değerlerin kazandırılması açısından çok önemlidir. “ şeklinde bu konudaki fikirlerini belirttiler.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel son olarak “Öğretmenler Kurul toplantısı ve Okul müdürleri toplantılarına da Okul aile birliği başkanları da davet ediyorum. Ayrıca ilk kez bu kadar çok geniş kapsamlı toplantıya katılanlara ise ayrı ayrı teşekkür ediyorum ”diyerek toplantıya son verdiler. 


Editör: Haber Merkezi