HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte 4 ekiple uçkunla mücadele çalışmalarına başlıyor. Bugünden itibaren başlayacak olan çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde bulunan 16 mahalle ve merkeze uzak 83 mahallede düzenli olarak ilaçlama yapılacak.

Tarım ve hayvancılık kenti olan Ödemiş’te larvasit, uçkun ve kent zararlılarıyla mücadelenin düzenli, kontrollü ve sürekli yapılması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanında yer alan haşerelerle mücadele çalışmasına Ödemiş Belediyesi oluşturduğu 4 ekiple destek veriyor. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalara destek veren Ödemiş Belediyesi sinek- sivrisinek gibi haşerelerin çoğalmaması konusunda belirlenen program dâhilinde ilaçlamalar yapılacak.

 

“İpekböcekçiliği için ilaçlama Temmuz’da”

 

İlçemiz ekonomisine katkı sağlayan ipekböcekçiliği üretiminin olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların 1 Temmuz’da başlayacağını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “İlçemizde yaşayan vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. 4 ayrı araç ve ekiple yapılacak çalışmalarla mücavir alanımızın her köşesi ilaçlanarak en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Vatandaşlarımızın hafta sonu dinlenmek veya piknik yapmak üzere tercih ettiği aynı zamanda turizm açısından çok fazla ziyaretçinin geldiği Birgi-Bozdağ-Gölcük Mahallelerde ise her hafta ilaçlama yapılacak. Vatandaşlarımızın ferah ve sineksiz bir yaz geçirmesini diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi