Tıbba ömrünü vermiş deneyimli operatörler Adem Yücel ve İsmet Emeklioğlu, Ödemiş Devlet Hastanesine yapılması büyük risk olan “ Tıkanma sarılığı “ konusundaki başarılarıyla isimlerini duyurmasını bildiler.
Ancak Üniversite hastanelerinde ve özel hastanelerde yapılabilen WHİPPLE OIPERESYONU (pankreatikoduodenektomi) ameliyatı oldukça riskli olmasına rağmen, 2 uzman hekim, bu güne kadar gözlerini karartarak 4 hastayı yaptıkları başarılı operasyonla sağlıklarına kavuştular. Kısa zamanda başarılarıyla yörede isim yapan iki uzmana, bu rahatsızlığı çeken hastalar, büyük hastanelere gitmeden ameliyatlarını Ödemiş’te yaptırmayı tercih ediyorlar. Emekli öğretmen Hikmet Eriş 2 ay önce ameliyat oldu. Sağlığına kavuşan Eriş, doktorlara teşekküre geldi.

 Op. Dr. Âdem Yücel ; “Burası bir taşra hastanesi olmakla beraber, burada her türlü genel cerrahi ameliyatlarını yapmaktayız. Emekli öğretmen Hikmet Eriş Bey, bana taşlı kese tanısıyla geldi sarılığı vardı ama bu sıradan bir sarılık değildi. Biz onun gereken ön hazırlığını, gereken araştırmasını yaptık. Sonra da bizim en tepe ameliyatımız olan büyük bir ameliyatını ayarladık. Bu operasyonu değerli meslektaşım ismet Emeklioğlu ile birlikte yaptık. Biz zaten ikimiz bir ekibiz. Hastanın safra yollarını tamamen tıkamış bir tümör çıktı. Biz hastaya vi pi operasyonu tamamladık ve yaptık. Önemli bir sıkıntı ve bir komplikasyon yaşamadık. Hastamız ameliyatını olalı yaklaşık iki ay kadar bir süre oldu. Her şey yerinde seyrediyor. Hastamızın genel durumu iyi yapılan tetkiklerde gayet iyi seyrindedir. Bu tür ameliyatlar taşra hastanelerinde yapılması çok zordur.  Böyle bir ameliyatı yapan cerrah grubu bunu en yukarıyı çıkarmış demektir. Bizim hastanemizdeki sıkıntı fiziki şartlarının yetersiz olmasıdır. Bu söyleşiyi yapmamızda amacımız yanı başımızda Tire hastanesi var. Tire hastanesinde hizmetlerini iyi veren bir hastane asansörü, camı, çerçevesi hepsi düzgün, fiziki şartlardan kastım bu. Vatandaşlar bu görüntüyü ön planda tutuyor.  Hastaların İzmir’e geliş gidişi hastaya büyük maliyet getirmektedir.  Orada derdini anlatacak birini bulmak çok zordur.  Bunu düşünerek biz bu konuda riskleri de göze aldık. Ama çok şükür 4. Ameliyatımızı da başarıyla tamamladık. “

 İsmet Emeklioğlu ; “Bizler cerrahlar olarak aynı zamanda Ödemiş’te yaşayan insanlar olarak, Ödemiş Devlet Hastanesinin en iyi pozisyonda olması ve aynı zamanda her an için hasta olarak hasta ihtimali olan bizler içinde çok önemlidir. Bizim hastanemizde iyi bir ekip var yalnız bu ekibimizin motivasyonu iyi tutmamamız lazım.  Biz en riskli ameliyatlara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birde meslektaşım özetledi hastanelerde hizmet, sağlık ekipleri ve otelcilik hizmetleri diye iki gruba ayrılır. Otelcilik hizmetlerimiz bizim çok kötü bunun bir an önce düzeltilmesi lazım düzeltilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”
Ameliyat olan emekli öğretmen Hikmet Eriş” Sarılığın ileri safhasıyla hastanemize geldim sağolsun doktorlarımız müdale ederek beni hayata kavuşturdular. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” 


Haber: Yüksel BALCI
Editör: Haber Merkezi