HABER: GAMZE ONAN


        Geçen yıl ağustos ayında okul müdürlerine yönelik yapılan değerlendirmeler sırasında iddiaya göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, diğer değerlendirmecilerin 7'sinden tam puan alan Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin için 25 kriterin tamamına 'sıfır' puan vermişti.

Okul Müdürü Sami Keskin'in, değerlendirmenin objektif olmadığına yönelik başvurusu üzerine İzmir Birinci İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurup yeniden değerlendirme yapılmasına karar verdi. Ödemiş Cumhuriyet savcılığı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel hakkında soruşturmasını tamamlayıp dava açmıştı.

Ardından gerçekleştirilen duruşmalardan biride dün Ödemiş Adliyesi’nde yapıldı. Duruşmalara Zeytinlik Sabahattin Şenocak İlköğretim Okulu Müdürü Volkan Oğhan,  Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel katıldılar. Mahkemeden sonra Eğitim-Sen 1 nolu şube başkanı Bahri Akkan bir açıklama yaptı. Akkan, “13 yıllık AK Parti hükümetinde siyasallaşma okullara kadar yansıdı. Bu dönemde yandaş sendika eliyle okul müdürlerinin görevden alınması süreci adeta eğitim-öğretime planlı programlı bir darbe indirme girişimidir. Eğitim-Öğretimin başarısız olması için AK Parti iktidarı elinden geleni yapmaktadır. Eğitimin gericileşmesi, dincileşmesi her yerin imam hatipleşmesi adına, yandaş sendika ile el ele vererek müdür kıyımını gerçekleştirmişlerdir. Fakat bu durum yargı kararları ile durdurulmuştur. Şimdi hukuksuzluğun ikinci aşaması yargı kararlarına rağmen yargı kararları uygulanmayarak ikinci bir mağduriyet yaşatılmaktadır. Bu çerçevede fiili ve hukuki kazanımlarımız devam edecektir. Bu suçu işleyen herkes yargının karşısına çıkacak ve cezalandırılacaktır. Biz suç işlemiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlerinin tamamının yargılanması için Eğitim-Sen olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Tümünü yargı karşısına çıkaracağız ve cezalandırılmalarını sağlayacağız. Mağdur olan arkadaşlarımızın göreve dönmeleri konusunda fiili, hukuki her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Türk Eğitim-sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir ise,  “Sanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’in savunmasını dinledim. Ancak Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü konunun dışına çıkarak tamamen duyuma dayalı bir değerlendirme yaptığı ifadesinde bulundu. Ancak, yönetici değerlendirme formundaki kriterlere baktığımız zaman, bunların duyumlarla yapılacak değerlendirmeler olmadığını bizim ilk değerlendirme sonucunda idari mahkemeye açmış olduğumuz dava sonucunda, aldığımız kararda idari mahkemenin somut bilgi belgeye dayanmadan yapmış olduğu kararla çelişen bir ifade olduğu açık ve nettir. Dolayısıyla bugün girmiş olduğumuz duruşmada yapılan işlemin sadece duyuma dayalı olduğu ifadesiyle idari mahkemenin vermiş olduğu kararla çelişen bir süreç yaşıyoruz. Türk adaletine güveniyoruz.”

Mahkeme Murat İçel’e açılan davlardan Zeytinlik Sabahattin Şenocak İlköğretim Okulu Müdürü Volkan Oğhan davasını 1 Aralık’a, Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin ile aralarındaki dava ise 8 Aralık’a erteledi. 

Editör: Haber Merkezi