Tekirdağ'da feribottan indikten sonra gece karanlığında uyarı tabelası da olmadığı için düz gidince denize uçan otomobilde birlikte can veren dünürler Vecdet ve Aysel Eriş çifti Ödemiş ilçesinde; Zeynep ve Ahmet Gülhan çifti ise Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Önceki gün, saat 16.00 sıralarında Kırklareli'ne doğru yola çıkan, içinde emekli öğretmen Vecdet Eriş (53), eşi Aysel Eriş (49), dünürleri Ahmet Gülhan (53) ve Zeynep Gülhan'ın (51) bulunduğu otomobil, Balıkesir'in Bandırma Limanı'ndan feribotla Tekirdağ Limanı'na geldi. Ancak Tekirdağ Limanı'nda, gece karanlığında uyarı tabelası olmadığı için feribottan indikten sonra otomobil düz gidince denize uçtu. Otomobildeki Eriş çifti ile dünürleri Gülhan çifti, yaşamlarını yitirirken; arkadaki kamyonda çeyizlerini taşıyan ve kazaya tanıklık eden, bir mağazada çalışan Selvi Eriş ile Kırklareli'ne tayini çıkan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Gülhan, sinir krizleri geçirdi.
KIZLARININ DÜĞÜNÜ HAYALİYLE YOLA ÇIKMIŞLARDI
Kızlarının düğün hayaliyle çıktıkları yolda yaşamlarını yitiren Eriş çiftinin cenazeleri, geçtiğimiz gece geç saatlerde oturdukları Ödemiş ilçesine getirildi. Sabah saatlerinde de Eriş çiftinin cenazeleri, evlerinin önünden son kez geçirildikten sonra Hamdibey Camisi'ne getirildi. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına kadınlar katılmazken, Eriş çiftinin oğulları Bilal, Ümit Eriş ile ailenin yakınları ve sevenleri katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından Eriş çifti, Ahrandı Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.
Olayın ardından sinir krizleri geçiren gelin Selvi Eriş, baygınlık geçirince evinden dışarı çıkarılmadı. Damat Uzman Çavuş Mustafa Gülhan da, kendi anne, babasının Konya'daki cenaze namazı nedeniyle Ödemiş'e gelemedi.
BEŞ GÜN ÖNCE NİKAH
Dünürlerin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Selvi Eriş ile Mustafa Gülhan'ın çocukluk arkadaşı ve aşkı oldukları öğrenildi. Genç çiftin, beş gün önce, Ödemiş Belediye Nikah Salonu’nda nikahlarını kıydıkları, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki evlerine çeyizlerini yerleştirdikten sonra dönüp 23 Haziran'da düğünlerini gerçekleştirecekleri kaydedildi. 34 yıllık evli, üç çocuk sahibi Eriş çiftinin, kızları ile damatlarından bir an önce torun isteyip kucaklarına almayı özlemle bekledikleri dile getirildi.
Eriş çiftinin, 8 yıl önce de 14 yaşındaki kızları Zeynep'in, merdivenden düşerek ölümüyle büyük acıya boğuldukları öğrenildi.
KENDİSİ KULLANMAZDI
Çiftin acılı oğlu Ümit Eriş, kazayla ilgili ihmalleri bulunanlar hakkında hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi. Anne, babasının cenaze namazı sırasında tabutlarının başından bir an olsun ayrılmayan Ümit Eriş, "Söylendiği gibi otomobili babam kullanmıyormuş. Hem kardeşim hem de damadımız, otomobili, dünürümüz Ahmet Gülhan'ın kullandığını söyledi. Zaten babam kendi otomobili haricinde hiçbir zaman başka aracın direksiyonuna geçmezdi. Benim aracımı bile kullanmazdı" dedi.
BÜYÜK SORUMSUZLUK
Skandal olarak nitelendirdiği kazanın başkalarının başına gelmemesi için çaba sarf edeceklerini söyleyen Ümit Eriş, "Babam yüzmeyi bilir ancak annem bilmezdi, araçtan dışarı çıkamamışlar. Bir can yandı, başka canlar yanmasın. Orada bir insan veya projektör, aydınlatma olsaydı bu kaza yaşanmazdı. Büyük sorumsuzluk var ortada. Hesabını soracağız. Kazaya uykusuzluk neden olamaz. Çünkü feribotta çok neşelilermiş. Çevredekiler ne kadar neşeli diye onları gösteriyorlarmış" dedi.
'ANNEM NİYE UYANMIYOR'
Kazanın ardından memleketleri Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesine getirilen 3 çocuk babası Ahmet ve eşi Zeynep Gülhan çiftinin cenazeleri, ilk olarak baba ocağına götürüldü. Burada cenaze yıkama aracında anne ve babasının cenazelerini gören kızları 15 yaşındaki Esra ve 18 yaşındaki Hülya Gülhan ile Ahmet Gülhan'ın annesi 76 yaşındaki Şerife Gülhan sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Esra Gülhan, ablasına sarılıp "Annem niye uyanmıyor" diyerek gözyaşı döktü.
ANNE VE BABASININ CENAZESİNİ OMUZUNDAN İNDİRMEDİ
Çiftin cenazesi daha sonra omuzlarda namazın kılınacağı Hızır Ali Paşa Camii'ne götürüldü. Damat Uzman Çavuş Mustafa Gülhan ise camiye kadar anne ve babasının tabutunu omuzundan bırakmadı.
Cenaze namazına belde halkının yanı sıra, Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yektin ve Ahmet Gülhan'ın Tapu Sicil Müdürü olarak görev yaptığı Afyonkarahisar'in Evciler Kaymakamı Hasan Gökpınar ile Gülhan'ın mesai arkadaşları katıldı.
ABLASININ CENAZE NAMAZINI KILDIRDI
Ahmet Gülhan'ın cenaze namazını Beyşehir Müftüsü Mustafa Tekin kıldırırken, Zeynep Gülhan'ınkini ise Beyşehir Fatih Cami'nde görev yapan kardeşi imam Nedim Oruç kıldırdı.
Cenaze namazının ardından Gülhan çiftinin cenazeleri omuzlarda belde mezarlığına kadar götürüldükten sonra toprağa verildi.
Ahmet Gülhan'ın 1994 yılından Beyşehir'den, Evciler Tapu Sicil Müdürlüğü'ne tayin olduğu belirtildi.
Bayavşar Belediye Başkanı AK Partili Polat Yetkin, Gülhan çiftinin ölümü nedeniyle üzgün olduklarını belirterek, "Bu tamamen bir ihmal sonucu kaza. Basının da duyarlılığını göstermesiyle, inanıyorum ki bu tür ihmal sonucu ölümler yaşanmaz. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
Editör: Haber Merkezi