HABER: DİLEK AYVALI
Tire Halk Eğitimi Merkezi geleneksel yılsonu sergi açılışı yapıldı. Sergide birbirinden değerli el sanatları halkın beğenisine sunuldu.
İğne Oyası kursiyeri Hayal Adıgüzel kendi düğününde başına takmak için iğne oyasından taç tasarladı.
Düğününde başında geleneksel bir çalışmayı taşımak istediğini ve bu yüzden böyle bir çalışma yaptığını kaydeden Hayal Adıgüzel, “Farklı ve geleneksel, yöremize ait ve de benim yaptığım bir çalışma olsun istedim. Klasik bir şey takmak istemedim. Sonuçta benim en özel günüm. Kurs öğretmenimiz Şefkat Poyanlı ile düşüncemi paylaştım. Bana destek oldu ve birlikte bu tacı tasarladık. 1 ay süren bir çalışma oldu bu” dedi.
İğne oyası kursu eğitmeni Şefkat Poyanlı da öğrencisinin çok yetenekli olduğunu belirterek, “Hayal yetenekli bir öğrencimdi. Kursumda tüm öğrencilerim çok yetenekliler. Hayal, düğünü için bu tacı hayal etti ve yaptı. Sergimiz için de güzel bir çalışma oldu. Hem de gelin kızlarımız için örnek olduğunu düşünüyorum. Bu sene kursumuzda iğne oyasından gelincik tablosu, tesbihler, fularlar, Mevlut örtüleri, kolyeler yaptık. Güzel ve verimli bir yıl geçirdik” dedi.
Sergide gelin tacını Halk Eğitim Merkezi kostümlerini sahneleyen manken taşıdı.


Editör: Haber Merkezi