HABER: TOLGA KIZGIN


Ödemiş Belediye’sinin Ahrandı Restaurantta düzenlediği iftar yemeğine, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, muhtarlar ve eşleri katıldı. A. Mahmut Badem konuklarını kapıda karşılayarak sohbet etti. Ödemiş’in ekonomisinin canlandırılması ve gelişimi konusunda yapılan çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendiren Badem “ Yıllardır beklenen Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ihalesi geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. Çalışmalar bir ay gibi kısa bir sürede başlayacak. 2016 yılı sonunda da firmalar işyerlerini açacaklardır. Vatandaşlarım sadece Tarım ve hayvancılığa bağlı kalmayacaklardır. Bir sanayi kenti olma yolunda da önemli bir adı. Kaybettiğimiz 21 yılı telafi edeceğiz“ dedi.

Çağrı Merkezi için personel alımı, Ramazan’dan sonra başlıyor

Ödemiş’te açılacak olan Çağrı Merkezi için son adımlar atılıyor. Ramazan ayının ardından açılması beklenen ve Ödemişte önemli bir istihdam sağlayacak çağrı merkezi hakkında konuşan Badem “Çağrı merkezinin yer teslimini yapmış bulunuyoruz. Bina inşaatı Ramazan Bayramı’na kadar biterse, Çağrı Merkezi önümüzdeki ay hizmete girecek ve çok sayıda gencimize istihdam sağlanacak“ dedi.

Sağlık Ocağı ya da sağlık görevlisi olmayan mahallelerde öncelikli sağlık hizmeti veriliyor

Ödemiş Belediyesi’nin hazırlamış olduğu çalışmalarla, sağlık ekipleri, 3 araçla Sağlık Ocağı ya da sağlık görevlisi olmayan mahallelerde öncelikli olarak hizmet veriliyor. Yapılmakta olan proje ve çalışmalardan bahseden Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Evde sağlık hizmetleri kapsamında iki ayda 492 kişiye ulaşıldı. Annem Bilgisayar Öğreniyor projesi kapsamında ise 24 mahallede hizmet veren mobil dersliğimizde 555 anne eğitim aldı. Vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri ortak kullanımı halı saha projelerimiz için Spor Toto’dan destek aldık ve 5 tane halı saha yapıyoruz. Geleneksel uygulamaların devam ettirilmesi amacıyla 12 mahallede yeni mahalle fırını yaptık” dedi.

Birgi’ye ve Ödemiş’e yeni Üniversite bölümleri açılıyor                                                 

Mahmut Badem Katip Çelebi Üniversitesi’nin Birgi’de mimari ve restorasyon bölümü açacağı müjdesini verdi.

Badem, “Kapatılan Hemşirelik Yüksek Okulu yerine yine 4 yıllık Sağlık Yüksek okuluna bağlı bir yaşlı bakım yada çocuk bakımı bölümü ve benzer bölüm açmak istiyoruz. Piyasada iş bulma imkânı kolay olan bir üniversite bölümünü İlçemize kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim konusunda yaptığımız girişimler sonucunda Ege Üniversitesi Ziraat Meslek Yüksekokulu’nda Veterinerlik Teknikerliği bölümünün açılmasını sağladık.“

Kız öğrenci Konuk Evinin kapıları orta öğrenim öğrencilerine de açıldı

Eğitim konusundaki çalışmalardan da bahseden Badem, “Belediye bünyesinde hizmet veren Kız Öğrenci Konukevi bugüne kadar sadece yüksekokul öğrencilerine hizmet veriyordu. Merkezde eğitim alan fakat merkeze uzak mahallelerde yaşayan kız çocuklarımızın zorluk yaşamaması amacıyla bu yıl Kız Konuk Evi’mizde onlara da yer vereceğiz. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bize emanet edebilirler.“ diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi