HABER:OĞUZ AKTÜRK
Eğitim ve öğretimin her kademesinde de karne sevinciyle başlayan bir tatil dönemine giriyor, bir soluklanıyoruz diyen İçel, “Hepimizin bildiği üzere 19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Ders yılı bugün sona eriyor. Tüm eğitim paydaşları olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara en iyi şeklide hazırlamanın derdindeyiz. Bir taraftan onları akademik olarak bir üst öğrenime hazırlıyor diğer taraftan kişilik, milli, manevî, sosyal, kültürel gelişimlerini en üst noktalara çıkarmaya çalışıyoruz. Eğitim ve öğretimin her kademesinde de karne sevinciyle başlayan bir tatil dönemine giriyor, bir soluklanıyoruz.
En değerli varlıklarımız çocuklar
Velilere seslenen İçel, “Karneleri çocuğumuzun kişiliğini ölçen bir belge olarak görmeyiniz. Karneler aslında hepimizin bu süreçte göstermiş oldukları emeklerin yansıması niteliğini taşır. Böyle bakarsak sağlıklı bir değerlendirme yapmış oluruz. Bu yüzden en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın bugünde yanlarında olduğumuzu, eksikliklerini beraber gidereceğimizi söyleyerek onlara destek olmalıyız.”
Öğrenciler size emanet
Öğretmenlere seslenen ve aynı düşünceleri bundan sonraki yıllarda da sürdürmenizi diliyorum diyen İçel, “Uzun bir eğitim maratonunda size emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde nakşetmeye çalıştınız. Verdiğiniz emeklerin ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olarak gördüğünüzü biliyorum. Aynı düşüncelerle bundan sonraki yıllarda da en üst düzeyde çaba göstereceğinize inanıyorum.”
Tatili sadece dinlenmeye ayırmayın
Bugün eğitim öğretim yılını bitiren ve 180 günlük yaz tatiline giren öğrencilere seslenen İçel, “180 gün boyunca soğuk, sıcak, yağmur, çamur, demeden her türlü şartlarda ikinci eviniz olan okullarımıza gidip geldiniz. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirdiğinizi, kazandıklarınızın üzerine hep yeni bir şeyler kattığınızı biliyorum. Tabi ki netice itibariyle yoruldunuz. Şimdi dinlenme zamanı. Tatile girerken de öğretmenleriniz sizlere birer karne verdiler. Karnelerinizi uzun bir yılın ardından derslerde gösterdiğiniz gayretin yansıması olarak görünüz. Varsa eksikliklerinizi tatilde dinlenerek gidermeye çalışınız. Tatili bomboş geçirilecek bir zaman dilimi olarak görmeyiniz. Dinlenme, eğlenmenin yanında spor yapma, gezme, kitap okuma gibi faaliyetlerle geçirilen bir zaman olarak görünüz.”

Editör: Haber Merkezi