Tire Ziraat Odası'nın 5. Olağan Genel Kurulu Esnaf Kefalet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tire Ziraat Odası'na bağlı 86 delegenin tamamının katıldığı olağan genel kurula Halil İbişoğlu, tek aday ve tek liste olarak girdi.

Olağan Genel Kurul’a, Tire Kaymakamı Mehmet Usta, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Mhp Tire İlçe Başkanı Atakan Duran ve partilerin yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Ali Koyu, oda ve kooperatif başkanları, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Tire Ziraat Odası üyeleri katıldı.

Genel kurul başkanlık divanının oluşturulması ile başladı. Daha sonra çalışma raporu, kesin hesaplar okunarak müzakere edildi. Oda meclisi ve yönetim kurulunun ibrasının ardından 2015-2018 yıllarına ait tahmini bütçe ve çalışma raporları müzakere edilerek kabul edildi.

Küçük çiftçi, teşviklerden yeterince faydalanamadı

Seçime geçilmeden önce konuşmasını yapan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, ülkede istihdamın yüzde 25’ini tarım sektörünün sağladığını ve gayri safi milli gelirin yüzde 10’unun tarımdan temin edildiğini belirterek, “İlçemiz tarıma bağlı bir ekonomiye sahip olup, tarımda yaşanan sıkıntılar bütün sektörleri etkilemektedir. 2008 yılında tarım kanunu çıkmış ve 2010 yılı ekim sezonu ile birlikte sezon öncesi hangi üründe ne kadar prim verileceği açıklanarak, çiftçimiz ne kadar ekeceğini önceden planlamaya başlamıştır. Bu da kısmen üretimin planlamasını sağlamıştır. Son yıllarda tarım sektöründe bölgelere göre değişik teşvikler uygulandığından tarımla ilgisi olmayan diğer meslek gruplarını tarım yapmaya özendirilmiş olup, küçük çiftçilerimiz bu teşviklerden yeterince faydalanamamıştır” dedi.

Tarım, ülkemiz için önemlidir

İçinde bulunduğumuz yüzyılın parlayan yıldızının tarım sektörü olacağına dikkat çeken İbişoğlu, “Çünkü değişen iklim şartları ve hızla artan dünya nüfusu ile üretimde meydana gelen azalmalar sonucunda insanların gıda ihtiyaçları zaman zaman karşılanamamakta ve gıda fiyatları anormal şekilde artmaktadır. Ülkemiz, coğrafi konumu nedeniyle her bölgesinde değişik üretim deseniyle tarımda önemli bir avantaja sahiptir. Ülke çiftçimiz 77 milyon Türk insanını beslediği gibi ülkemize gelen 41 milyon turisti de beslemektedir. Bazı tarım ürünlerinde ülkemiz önemli ihracat konumundadır. Bu nedenlerle tarım, ülkemiz için önemlidir” şeklinde konuştu.

Tarımını ihmal eden ülkeler geri kalmaya mahkûmdur

Tarımını ihmal eden ülkelerin geri kalmaya mahkûm olacağının unutulmaması gerektiğini kaydeden Başkan İbişoğlu son olarak şunları söyledi, “Ziraat odalarının, tarımın gelişmesinde, yeni tekniklerin çiftçilerimize öğretilmesinde, dünya ile entegrasyonun sağlanmasında yeni teknolojiye sahip makine ve ekipmanların çiftçilerimizin hizmetine sunulmasında önemli bir yeri olduğunu belirtmek isterim. Kongremizin, tarım sektörüne ve tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

İbişoğlu’nun konuşmasının ardından oda meclisi asil ve yedek, yönetim kurulu asil ve yedek üyelerin seçimine geçildi.

13 bin 328 kayıtlı üyenin bulunduğu Tire Ziraat Odası genel kurulunda 86 delegenin oylarının tamamını alan Halil İbişoğlu, salondan 4 yıllığına 5. kez başkan olarak ayrıldı.

Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Mehmet Elibol, İsmail Şengün, Erkan Atmaca, Mustafa Pehlivan, Mehmet Meral, Bekir Yantut.

Oda Meclisini de şu isimler oluşturdu, Halil İbişoğlu, Münci Falakalı, İsmail Şengün, Erkan Atmaca, Mustafa Pehlivan, Mehmet Meral, Bekir Yantut, Mehmet Elibol, Mehmet Öztürk, Hasan Bilgitekin, Hüseyin Şenol, Mehmet Ali Küçükdoğan, Mehmet Ali Tuçer, Selahattin Candaş, Ali Uzunoğlu, Hüseyin Çalışkan, Muzaffer Gezer, İdris Koyuncu, Nurettin Köse, Mustafa Martoğlu, Mustafa Sezen.

Editör: Haber Merkezi