HABER: TOLGA KIZGIN

           Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı İsmail Balkan, tüm vatandaşları MHP saflarında örgütlenerek MHP’yi iktidara taşımaya çağırdı.

MHP İzmir Milletvekili Adayı İsmail Balkan, milletin ağır ekonomik kriz karşısında belinin büküldüğünü ve terör ile toplumsal şiddet olayları nedeniyle psikolojik olarak sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

Balkan, “AKP İktidarı, aptalca değilse hainlikle “Sivas’ın ötesi” söylemini sıkça tekrar ederek Türkiye’nin sınırlarını “Sivas’ın ötesi” ve “Sivas’ın berisi” olarak ikiye ayırmıştır. Böylece ülkeyi önce zihinlerde ikiye bölmüştür.

“Sivas’ın ötesi” edebiyatına sarılanlar ve buradan siyasi hasımlarına vurmaya çalışanlar, asfaltın altına patlayıcı yerleştirenlerden daha fazla zarar verdiler ülkeye… Çünkü onlar topyekûn bir coğrafyanın altına sözleri ve uygulamalarıyla patlayıcı yerleştirdiler. Ülke topraklarının bir bölümüne bu söylem yoluyla “Farklı statü” kazandırdıklarını umursamadılar. Çözüm ortaklarıyla yaptığı anlaşma, onları bir süreliğine korunaklı hale getirmişti.”

“İki taraf birbirine dokunmayacak ve bu durumdan ikisi de yararlanacaktı. Birisi seçimlerde, diğeri alan hakimiyetin de! Birisi “ Analar ağlamayacak” dümeniyle seçmen toplarken, diğeri daha fazla ana ağlatmak için silah ve patlayıcı depoladı.”

“Şimdi çizdikleri psikolojik sınırın ötesinden şehit cenazeleri geldikçe, suçluluk duygusuyla “Aldatıldık, kandırıldık” diyorlar. O psikolojik sınırın çekilmesinden sonra PKK uzantısı sözde sivil siyasetçilerin” Senin devletin bana söz verdi” diye “askerlere çıkışmaları”, “Burası Kürdistan, Türkler buradan defolup gidecek” diklenmeleri arttı.

MHP’nin bu yol çözüm değil, çözülme getirir şeklindeki ısrarlı uyarısına “Sivas’ın ötesine geç te görelim”,”Cesaretin varsa Tunceli’ye git” gibi yanıtlar verildi.”

MHP’nin lideri de Tunceli’ye gitti. Ankara’da söylediklerini orada da tekrarladı.” Diyerek Ak Parti’ye yüklendi.

            Küçük Menderes Havzası’na Turizm ağı kurulmalı

Küçük Menderes Havzası’nı bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Balkan, “ Selçuk’tan Tire’ye, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçelerine uzanan bir turizm ağının kurulması gerekiyor. Özellikle Gölcük Gölü ile ilgili ciddi bir düzenleme yapılması gerekiyor. Turizm cenneti haline dönüştürülmesi şart.”

              Teleferik projesi hayata geçirilmeli

Uzun yıllardır gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen Ödemiş’e teleferik projesinin kazandırılması gerektiğini vurgulayan Balkan, “ Teleferik projesi Ödemiş ve çevresi için büyük bir kazanım olacaktır. Bu proje ile oluşturulacak olan turizm ağı daha kalıcı ve kaliteli hale gelecek ve havzanın ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda da Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız”

            Jeotermal Araştırma yapılabilir

Ödemiş’te hava kirliliğinin en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyen  Balkan, konuyla ilgili çözümün biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Balkan, jeotermal araştırmaların yapılarak bölgede bu yönde enerji üretimi sağlanabilir konuyla ilgili ciddi anlamda eğilim gösterilmeli. Böylelikle hava kirliliği ortadan kalkacaktır. Yine bu projenin hayata geçirilmesinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerekli olan girişimde bulunacağız.”

Balkan, “Biz MHP olarak, gençlerimizin daha rahat bir hayat sürmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz. MHP iktidarı gençlerimiz için, Türkiye için çalışacak, huzurlu bir geleceği birlikte inşa edecektir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi