HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Kongrede Hülya Çavuş 951,Yücel Aydın 408, Şaban Bozkan 185 oy aldı.

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Esnaf Odası Eski Başkanı Sami Görgen kongrede Onursal Başkan seçildi.

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Esnaf Odası Başkanlık seçimi Ödemiş Belediyesi Nikâh ve Düğün Salonunda yapıldı.

Kongreye İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen ve yönetimi,  MHP Ödemiş İlçe Başkanı Oktay Akıllı ve yönetimi  Ödemiş ve çevre ilçelerde bulunan otomobilciler odaları başkanları ile muhtarlar ve üyeler katıldılar.

Kongrede Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyetinin seçimi yapıldı.

Divan heyetine Mustafa Ak, Nihat Kahya, Tahir Silay, Halit Özmen, Selim Özdeveci seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının, Faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Ödemiş’te güzel bir kongrede bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, pandemiden en çok etkilenenlerin başında gıda sektöründe yer alan esnaflardan oluştuğunu, bu süreçte sıkıntılar yaşandı. Güzel günler önümüzde ben inanıyorum. Yaşanan sıkıntıları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Başkan ve yönetime aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum”

İlk sözü alan Şaban Bozkan, seçim sürecinde her görüştükleri esnafların sorun ve önerilerini dinlediklerini belirterek, seçildikleri takdirde projeler ile bu ihtiyaçların giderilmeye çalışacaklarını söyledi. Bozkan, özellikle pazarcı esnafının karşılaşmış olduğu sorunlar ve çözümleri, yerel esnafa sahip çıkılması adına yapılması gerekenler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mavi liste ile seçime katılan Yücel Aydın, tüm dünyanın etkisi altında olduğu pandemi sebebi ile ülkemizin çok zor günlerden geçtiğini ve bu zorlu süreçten en çok esnafın etkilendiği ve mağdur olduğunu söyledi. Aydın, “İlgisizlik, sahipsizlik, mücadelesizlik kaderimiz olmamalı. Haksız rekabeti önlemek için elimizden geleni yapacağız. Bütün sektörlerimizde haksız rekabet bulunmaktadır. Sokak aralarında kayıt dışı satılan ekmek, sebze meyve satışları karşısında haksız rekabetin önüne geçilecek, zincir marketler karşısında bakkal esnafımızın mağdur olamaması için gerekli mücadele verilecektir” açıklamalarında bulunarak projeleri aktardı.

Kırmızı liste ile seçime giren Mevcut Başkan Hülya Çavuş,  Sami Görgen’den devraldıkları bayrağı 4 yıl boyunca hizmet ederek bugünlere getirdiklerini söyledi. Çavuş, “ Göreve geldiğimiz günden beri yönetim ve personelimiz ile birlikte gece gündüz çalışmalarımızı yaptık. Pandemi sebebi ile zor günler geçirdik. Bu süreçte esnafımızın yanına olmaya çalıştık.  Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

Seçimin ardından Hülya Çavuş, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Seçimin ardından yapılan oylamada kullanılan oy 1564, geçerli oy 1545,  Kırmızı Liste ile Hülya Çavuş 951, Mavi Liste ile Yücel Aydın 408, Beyaz Liste ile Şaban Bozkan 185 oy alırken 19 oy geçersiz sayıldı.

Editör: Haber Merkezi