Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından grup çalışmaları kapsamında "Aile İçi İletişim Becerileri Kazandırma" oturumu yapıldı.
Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 105/A kapsamında salıverilen hükümlülere Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda "Aile İçi İletişim Becerileri Kazandırma" konulu grup çalışması semineri verdi.
Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen grup çalışması Bıçakçı Bedriye Baykaş İ.Ö.O. rehber öğretmeni Dündar Korkmaz ve Ödemiş Rehberlik Araştırma Merkesi (RAM) rehber öğretmeni Ümmühan Şener tarafından verildi.
Önceden planlanan grup çalışmaları çerçevesinde yapılan oturumların 4.’sünde rehber öğretmen Dündar Korkmaz, iletişimin tanımından yola çıkarak, sağlıklı ilişkiler kurabilmenin püf noktalarına değindi.
Ödemiş Rehberlik Araştırma Merkesi (RAM) rehber öğretmeni Ümmühan Şener ise, aile özelinde iletişim becerileri üzerinde durdu. Şener, iletişimin verimliliğini artıran, "gözgöze gelme", "dinlediğini hissettirme", "ben dilini kullanma" ve "sabırlı olma" yöntemlerinin önemine de değindi.
Ailenin, değerli olma duygusu, güven ortamı, yakınlık ve dayanışma ortamı, sorumluluk duygusu, zorluklarla mücadele gibi insani gereksinimleri karşılayan bir kurum olduğunu söyleyen Şener, önyargılı olmak, kişiliği eleştirmek, genellemeler yapmak, olumsuzlukları vurgulamak gibi iletişimi koparan, tavır ve davranışlardan uzak durmak gerektiğini anlattı.
Oturum karşılıklı soru cevaplarla sona erdi.
Editör: Haber Merkezi