Kışın en soğuk günlerinin yaşandığı Ödemiş’te ısı derecesi -18 dereceyi görmesi, Ödemiş’e bağlı Horzum Mahallesi’nde yoğun kar yağışına neden oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle okul yolunun kapanması üzerine Horzum Mahallesi sakinleri el ele verip kapanan okul yolunu imece usulü öğrencilerin hizmetine açtı. Horzum İlkokulu’nun bahçesini ve okul binasına girişine engel olan kar yığınlarını temizlemek için Horzum Mahallesi sakinlerinden oluşan 15 kişilik bir ekip elini kazma küreği kaparak temizleme çalışmalarına başladı.

Kısa sürede okula bahçesinde sınıflara giriş çıkışları sağlayan yol karlardan temizlendi. Horzum mahallesi sakini olan 15 kişilik ekip öğrencilerin tekrar derse başlaması için olanak yarattılar. Ödemiş Belediyesi tarafından gönderilen greyder ’in okul bahçesine sığmaması nedeniyle Horzum Mahallesi Muhtarı Muammer Sarıbaş’ın yaptığı anons üzerine okul bahçesinde toplanan Mahallesi sakinleri Sarıbaş’ın önderliğinde okul bahçesini kardan temizleyerek ulaşıma açtılar.

Konuyla İlgili olarak Mahalle Muhtarı Muammer Sarıbaş, “kapatılan yollarımız Ödemiş belediyesi fen işlerine bağlı ekipler tarafından ulaşıma açıldı. Fakat greyder ‘in okul bahçesine giremedi. Bu nedenle muhtarlıktan bir anons yaparak mahalle sakinlerimizden 15 kişilik bir ekip oluşturduk. Ekibin başında çalışmalara katılarak, bizzat ilgilendim. Kısa sürede okulun sınıflara ulaşım yolunu açtık.”

 

 

Editör: Haber Merkezi