Osmanlı döneminde İstanbul Zaptiye Nazırlığı yapan Orhan Bektaş’ın torunu 57 yaşındaki Ergün Bektaş, Amerikalı ünlü Hollywood film yıldızlarından Robert De Niro’nun tıpa tıp benzeri olması, Ödemiş’te dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul Bakırköy’de oturan milyarder turizmci, bir çocuk babası Ergün Bektaş, Ödemiş’te evli olan kızı Sedef Bektaş’ı ziyaret için geldiği efeler diyarı ilçede, büyük ilgi gördü. Her yönü ile Robert De Niro’ya benzeyen Bektaş’ı görenler, sanki Hollywood yıldızı Robert De Niro’yu görmüş gibi dönüp dönüp Ergün Bektaş’a bakarak hayranlıklarını dile getirdiler. Bektaş, gösterilen ilgiden son derece mutlu olurken, Hollywood yıldızını tanıyanların bazıları da, Ergün Bektaş ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ödemiş öğretmenevinde karşılaştığımız Ergün Bektaş, De Niro’ya benzetilmesiyle ilgili şöyle konuştu:

“Ödemiş’te evli olan kızım Sedef Bektaş Ak’ı, eşimle beraber ziyarete geldik. Daha sonra, dinlenmek için öğretmenevine gittik. Beni, yurdun her yerinde Amerikalı film artisti Robert De Niro’ya benzetenler oldukça fazla. Hatta şöyle bir şey söyleyebilirim. Özellikle, normal vatandaşların dışında, sinema artistlerinden Murat Soydan, Salih Güney, Coşkun Göğen (Tecavüzcü Coşkun), Kartal Kaan, Rejisör Mustafa Aslan, Orhan Gencebay gibi sanatçılar, beni Robert De Niro’ya benzettiklerini ifade ettiler.”

“İnsanlar çift yaratılmıştır diye düşünüyorum. Olabilir. İnsan insana benzeyebilir. Ama bende halkıma bir şeyler vermek isterdim. Sinema hakkında daha yakından tanımalarını isterdim. Fakat bu şekilde de tanınmam yetiyor. Bende bu konuda yüksek bir ego yok. Robert De Niro olmak, şöhret olmak gibi bir hayalim olmadı. Bu benzetmelerden son derece haz duydum. Robert De Niro’nun rol aldığı filmleri uzun yıllardır izliyorum. Oyunculuğunu takdir ettiğim bir yıldızdır”

Robert De Niro Kimdir?

73 yaşındaki Amerikalı ünlü film yıldızı Robert Mario De Niro, kamerayla 1968 yılında çekilen Greetings filmiyle tanıştı. 1974 yapımı The Godfather Part II (Baba 2) filmi ile bir yıldız  olmasını başarmıştır. Yazar Mario Puzo ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın yaratıcı ellerinden çıkmış usta işi bir film olan altı Oscar ödüllü The Godfather  filminde 45 dakika rol alan Robert De Niro, Vito Corleone'yi canlandırarak Oscar’ı almıştır. Amerikalı oyuncu, yönetmen, yapımcı De Niro, The Godfather II, Sıkı Dostlar, Casino, Bir Zamanlar Amerika’da, Kızgın Boğa, Dokunulmazlar, Taxi Şoförü gibi birçok önemli filmde oyunculu ile dünyaya başarısını ispat etmiştir. Robert De Niro, yapımcılık yönetmenlik ve oyunculukla sinema hayatına devam ediyor. 

Editör: Haber Merkezi